Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ το αδιέξοδο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας

ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού.

 Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων. Επισημαίνει ότι αναποφασιστικότητα, αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις δεν συγχωρούνται πλέον και εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

Επίσης, αναφέρει πως στην κυβέρνησή που προτείνει πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν.

“Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης” τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη.

Πρόσθεσε πως αποτέλεσμα θα έχει να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και ότι θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.

“Έτσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα”, κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χρήστος Παπουτσής απάντησε ότι “ο ελληνικός λαός έδωσε μια πολύ ισχυρή εντολή στον Γ. Παπανδρέου, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει ισχυρή πολιτική βούληση και ταυτόχρονα ένα καθαρό πρόγραμμα, που εγγυάται την έξοδο από την κρίση στην οποία μας οδήγησε η ΝΔ. Σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα κοινωνικής αλληλεγγύης, ισονομίας και ισοπολιτείας. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί ορισμένους. Ας είναι”
 
Ο ΣΥΝ σχολίασε την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη με ανακοίνωση του. “Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ώστε να παρθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, που θα φέρουν σε πιο δύσκολη θέση την ελληνική κοινωνία και θα βυθίσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν αφορά σίγουρα την αριστερά. Απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο” αναφέρει η ανακοίνωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε