Πολιτική

Μοσκοβισί: Κανείς δεν θέλει πια “κούρεμα” – Θα βρεθεί “δίκαιη λύση” για ελάφρυνση του χρέους

Ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι αναμένει πως η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό στο αυριανό Eurogroup και ότι θα βρεθεί μια "δίκαιη λύση" για την ελάφρυνση του χρέους.

«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. (Το θέμα τώρα) είναι ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο Μοσκοβισί στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Οι δηλώσεις του συνάδουν με αυτές άλλων αξιωματούχων που προέβλεπαν τη Δευτέρα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να έρθουν σε συμβιβασμό που θα ανοίξει τον δρόμο σε νέα δάνεια, ενώ θα αναβάλει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας για Τέμπη: Η απαγόρευση εκταφής των παιδιών αποτελεί άλλη μια απόπειρα ταφής της αλήθειας
«Η δε ακραία υποκρισία μιας κυβέρνησης που έχει διαπράξει σωρεία παρεμβάσεων, και στην υπόθεση των Τεμπών, να επικαλείται τώρα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης,αποτελεί από μόνη της μια ηχηρή παρέμβαση», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 7
Σε αναβρασμό το ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις Καστανίδη και Γερουλάνου για τα «αδρανή» όργανα και η ενόχληση Ανδρουλάκη
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο στο οποίο συμμετέχει και ο Παύλος Γερουλάνος έχει αδρανοποιηθεί, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο έχει de facto καταργηθεί
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μανχάταν – Τον υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος
Συζητήθηκαν ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο 2
ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Η επίκαιρη ερώτηση του Φάμελλου που επιχειρεί να φέρει στη Βουλή τον Μητσοτάκη
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την πάταξη της αισχροκέρδειας και την ανακοπή της ακρίβειας, καλώντας την Κυβέρνηση να τις υιοθετήσει»
Σωκράτης Φάμελλος