Πολιτική

Μοσκοβισί: Την άλλη Πέμπτη τα 10,3 δισ. στην Ελλάδα

Αφού έκλεισε και η συμφωνία για το Ελληνικό, αφού υλοποιήθηκε και το 5% των προαπαιτουμένων που έμεναν σε εκκρεμότητα, όλοι είναι χαρούμενοι (οι δανειστές κυρίως) και αισιόδοξοι πως η πολυπόθητη δόση για την Ελλάδα θα "ξεμπλοκάρει" και θα εκταμιευτεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα από το Eurogroup.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις», δήλωσε σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι.

«Γυρίζουμε πραγματικά μια σελίδα στην ιστορία των ελληνικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Επίτροπος, που εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αθήνα βρίσκεται «πραγματικά σε θέση να στραφεί εν τέλει προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». «Η μηχανή ξεκίνησε και αποφύγαμε το Grexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Υπάρχουν μπαχαλάκηδες με γραβάτα στη Βουλή – «Απάντηση» σε Δένδια – «Άδικη η κριτική από Σαμαρά και Καραμανλή»
«Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά πολιτικός αρχηγός να έχει πει συναδέλφους του στη Βουλή και αναφέρομαι στην κυρία Κωνσταντοπούλου, “δολοφόνους", ότι τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα, κηφήνες»
Κατερίνα Σερέτη, Παύλος Μαρινάκης
52
Μαρκόπουλος για επεισόδια στη Νίκαια: Ηθικά υπεύθυνος ο Παπανικολάου, υπήρξε απόπειρα λιντσαρίσματος του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αμυντική» τη στάση της αστυνομίας και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας «χουλιγκανισμό» και «υποκινούμενη ένταση»
Μαρκόπουλος 8
Θανάσης Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: «Υπάρχει κοινό 38% με 40% που ζητά σταθερότητα και περιμένει»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σχολίασε τη μέτρηση της Metron Analysis, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «απευθύνεται σε όλους» και επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία
Θανάσης Κοντογεώργης 5