Πολιτική

Μπουρδολογίες οικονομολόγων ή Βαρουφάκης vs Λαπαβίτσας

Η οικονομική είναι η μοναδική «επιστήμη» όπου ένας νομπελίστας μπορεί κάλλιστα (ίσως και δικαίως) να θεωρεί τον άλλον …νομπελίστα τσαρλατάνο.

Που σε απλά …αρχαιοελληνικά σημαίνει πως ο ένας οικονομολόγος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις θεωρίες του άλλου ως μπουρδολογίες και τους οικονομολόγους ως μπουρδολόγους. Η ρήση που μετέφρασα ανήκει σε έναν επιφανή οικονομολόγο, στον… Γιάνη (δοξάστε τον) Βαρουφάκη.

Και με τη διεστραμμένη φαντασία που διαθέτω, φαντάζομαι πως μπουρδολόγο θα αποκαλούσε τον Λαπαβίτσα όταν έλεγε πως έκτισε μία καριέρα με το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή.

Περιμένω με αγωνία την απάντηση του μπουρδολόγου Λαπαβίτσα προς τον έτερο μπουρδολόγο Γιάνη (δοξάστε τον) Βαρουφάκη.

Είναι φοβερό πόσο με τρελαίνουν, πόσο με εξιτάρουν αυτά τα συντροφικά μαχαιρώματα. Είναι η επιτομή της δημοκρατίας σε δημόσια θέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13