Πολιτική

Μπουτάρης: Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, “Μακεδονία” – Ο Μουζάλας έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικο

«Κι εγώ έχω πει πολλές φορές τα Σκόπια, “Μακεδονία”, αλλά μετά λέω πως έκανα λάθος. Επί Σαμαρά ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα κι ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ένα σύνθετο όνομα, ακούμε τον Καμμένο που είναι εθνικοπατριώτης να δημιουργεί θέμα επειδή έκανε ένα λάθος ο Μουζάλας», ανέφερε σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

«Να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση. Όταν όλοι οι Σύροι και οι Ιρακινοί σου λένε πρέπει να περάσουμε από τη Μακεδονία, όταν παγκοσμίως από δικό μας λάθος τη λένε Μακεδονία κι εμείς τη λέμε FYROM, είναι ντροπή να το συζητάμε. Είναι ντροπή γιατί ένας άνθρωπος σαν τον Μουζάλα έχει γίνει κομμάτια για το προσφυγικό», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Η συζήτηση για την αναφορά του κ. Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας, ανέγνωσε στο Σώμα ανακοίνωση της παράταξης «Εντάξει», με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη. «Πρόκειται για εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. Και τα πολιτικά ολισθήματα πληρώνονται ακριβά. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνας υπουργός εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι ότι εννοεί τα λεγόμενά του, αλλά ούτε μπορεί να δεχτεί μια ετεροχρονισμένη συγνώμη και να αφεθούν τέτοιες συμπεριφορές να περάσουν χωρίς πολιτικές συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κούβελα δημιούργησε ένταση στην αίθουσα με το Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, να καταφέρονται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοτικού συμβούλου των «Εντάξει».

«Ζεις στον κόσμο σου», του είπε ο κ. Μπουτάρης, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος προσέθεσε: «Είσαι ανιστόρητος και εκτός τόπου και χρόνου», με τον κ. Κούβελα να ζητά το λόγο επί προσωπικού.
Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει», καθώς ο επικεφαλής, Σταύρος Καλαφάτης, απουσίαζε στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 15
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32