Πολιτική

Να που βρήκε τα 35 δισ ο Π. Λαφαζάνης!

Και δεν είναι μόνο τα 35 δισ. τα χρήματα μπορεί και να φτάνουν τα 70 ή και τα 80 δισ. Η Αριστερή Πλατφόρμα και ειδικά ο Π. Λαφαζάνης επιμένουν ότι η χώρα έχει συναλλαγματικά διάθεσιμα σε αντίθεση με τα όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Η απάντηση στο επιχείρημα του Πρωθυπουργού ήρθε μέσω Iskra μόλις μια ώρα μετά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε στην Κεντρική Επιτροπή ότι υπάρχει εναλλακτική σε αντίθεση με τα όσα υποστηριξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και το ερώτημα είναι γιατί επιμένει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.
Η απάντηση έρχεται λοιπόν μέσω του άρθρου του Νίκου Στραβελάκη, οικονομολόγου και λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών που αναδημοσίευσε η Iskra μια ώρα μετά το τέλος της ομιλίας Τσίπρα.
Τι υποστηρίζει ο κ. Σραβελάκης:
“Σήμερα στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 35 δισ. σε νομίσματα ευρώ διαφόρων ονομαστικών αξιών, με απλά λόγια τα ευρώ που βρίσκονται στις τσέπες μας, επιπλέον υπάρχουν αποθησαυρισμένα σε θυρίδες και στρώματα περί τα 25 δισ. σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς (σύμφωνα με υπολογισμούς άλλων 45 δισ.), ενώ υπάρχουν και τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας σε ευρώ, άλλα νομίσματα και πολύτιμα μέταλλα. Δεδομένου ότι οι συνολικές εισαγωγές της χώρας είναι 46 δισ. είναι προφανές ότι η χώρα διαθέτει επαρκή διαθέσιμα για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Μάλιστα το σενάριο που σκιαγραφούμε είναι ιδιαίτερα αρνητικό αφού δεν περιλαμβάνει σημαντικές συναλλαγματικές εισροές από εξαγωγές, τουρισμό κλπ.
Διαπιστώνοντας ότι οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι δικοί του για ανεπαρκή αποθεματικά δεν ευσταθούν, ο κ. Μάρθας, χάνει τη σοβαρότητα η/ και την ψυχραιμία του καταφεύγοντας σε ακατάσχετη κινδυνολογία.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά