Πολιτική

ΝΔ: Αλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

Kατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως μια εταιρία υπό εκκαθάριση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά” τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

“Επειδή βγήκαν στελέχη να διαφοροποιηθούν, πρέπει να ξέρουμε αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου. Πόσοι άλλοι από την κυβέρνηση το διακίνησαν; Γιατί ενεπλάκη το υπουργείο Εργασίας και δεν έστειλε δική του ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του; Στην ανακοίνωση της… πυτζάμας που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα γιατί ο Πεταλωτής δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης αφού τουλάχιστον δύο υπουργεία το είχαν διακινήσει; Το Μαξίμου το γνώριζε κεντρικά;” διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης .

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. “Πέρασαν επτά μήνες για να αντιληφθεί η τρόικα ότι μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και για την ταμπακιέρα (δεν λέει) λέξη. Η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό με εμάς, όχι όμως στον τρόπο που θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και όχι υπέρ του ξεπουλήματος”, συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε επίσης πως ο κ. Σαμαράς είχε τότε τονίσει πως “ένα σύνολο 50 δισ. ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Και αυτά τα ρευστά κεφάλαια μπορούν να τα εξασφαλίσουν άμεσα σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing. Αυτό θα επιφέρει σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά και απαλλαγή από την ανάγκη ενέσεων ρευστότητας που σήμερα μας προσφέρει μόνο ο μηχανισμός στήριξης”.

Όταν εμείς τα προτείναμε αυτά, ήταν για να βγούμε από το μνημόνιο, τόνισε ο κ. Μιχελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιό του έχει να κάνει μόνο με το να εξυπηρετήσει το μνημόνιο και τους πιστωτές μας.

“Άλλο εκποίηση άλλο αξιοποίηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζοντας πως . Να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τους πιστωτές και όχι για να βγούμε από την κρίση”, δήλωσε. Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, μετά από τη διυπουργική, είχε πει πως στόχος του προγράμματος είναι η εισροή εσόδων 7 δισ. για την περίοδο 2011-2013. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 και στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο διακινήθηκε, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία κάνει λόγο για συνολική είσπραξη τουλάχιστον 50 δισ., εκ των οποίων 15 δισ. ως το 2012.

“Είναι σαφές ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε”, επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μπορεί τρόικα και ΝΔ να συμφωνούν στην εκτίμηση του ποσού των 50 δισ., “διαφέρουμε όμως σε όλα τα άλλα και είμαστε απέναντι. Το δημόσιο δεν πρέπει να χάσει την κυριότητα των ακινήτων”, τόνισε προσθέτοντας πως “προφανώς έχουν μπερδευτεί οι τροϊκανοί από αυτό που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου πως δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία εθνικής κυριαρχίας. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;” διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπακωσταντίνου. “Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο ίδιος εξάλλου εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι μια δήλωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ με την οποία εξέφραζε την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να βγει από το Μνημόνιο, διαψεύσθηκε 3 μέρες μετά.

“Καλοδεχούμενες οι εκλογές”

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως “δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες” και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια διακινεί αυτά τα σενάρια” Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση” δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. “Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι”, κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19