Πολιτική

ΝΔ: Αυτά είναι τα ψέματα της κυβέρνησης για το 2018

Το... άσπρο μαύρο προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Νέα Δημοκρατία.

“Ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου, οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι” αναφέρει η ΝΔ. “Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει και δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα», σημειώνει.

Τα τρία παραδείγματα μείωσης εισοδημάτων συνταξιούχων:

1.Συνταξιούχος που λάμβανε το 2014 συνολικά 842.5 ευρώ, το 2017 εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής ζει με 785 ευρώ, ενώ το 2018 η σύνταξή του αναμένεται να μειωθεί στα 705 ευρώ για να καταλήξει το 2019 να παίρνει μόλις 670 ευρώ λόγω της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ. Δηλαδή μείωση κατά 20,5%.

2.Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση είναι οι συνταξιούχοι που λάμβαναν το 2014 – μαζί με το ΕΚΑΣ – λιγότερα από 670 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος στην Αθήνα που το 2014 λάμβανε 580 ευρώ το μήνα, σήμερα παίρνει 480 ευρώ. Δηλαδή μείωση 17%.

3.Την ακραία φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν και όσοι λάμβαναν αναπηρικά ή προνοιακά επιδόματα. Συνταξιούχος που το 2014 λάμβανε 574 ευρώ, τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με μόλις 384 ευρώ το μήνα. Δηλαδή μείωση 33%.

Η ΝΔ συμπληρώνει πως οι μειώσεις δεν περιορίζονται στους συνταξιούχους, καθώς αναφέρει πως η ένταξη 158 χιλιάδων εργαζομένων των ειδικών μισθολογίων στο ενιαίο μισθολόγιο, οδηγεί σε νέες περικοπές στα πραγματικά καθαρά εισοδήματά τους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει τις απολαβές τους υψηλότερες, λόγω της αύξησης στις μικτές αποδοχές τους.

Το ψέμα για της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο

«Το ψέμα της κυβέρνησης βρίσκεται στις δραματικά αυξημένες κρατήσεις που έχει επιβάλει στο νέο ενιαίο μισθολόγιο, που αφορά αστυνομικούς, γιατρούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και πολλούς άλλους κλάδους»,

«Ενδεικτικά: Γιατρός του Ε.Σ.Υ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 λάμβανε καθαρά 1.692 ευρώ. Τον Δεκέμβριο – που είναι ο πρώτος μήνας πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου και παρά την αύξηση στις μικτές αποδοχές του – παίρνει πλέον καθαρά 1.567 ευρώ. Δηλαδή 125 ευρώ λιγότερα το μήνα ή 1.500 ευρώ λιγότερα σε ετήσια βάση. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αφαιρεί κρυφίως από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους έναν μισθό, τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι το ενιαίο μισθολόγιο επέφερε και αυξήσεις!», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ψέμα με τα επιδόματα

Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι μειώσεις στο εισόδημα δεκάδων χιλιάδων πολιτών επιβαρύνονται και από την περικοπή των επιδομάτων με πρώτο και κύριο αυτό της θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, λέει πως ενώ το 2014 είχαν διατεθεί 210 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, το 2018 θα δοθούν μόνο 47 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί Έλληνες να αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης.

Επ’ αυτού δίνει το εξής παράδειγμα: «Ζευγάρι με δύο παιδιά που ζει στην Αττική και τo 2014 λάμβανε συνολικό επίδομα θέρμανσης 451 ευρώ, θα πάρει μόνο 100 ευρώ για το 2018. Με απλά μαθηματικά η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο – την περίοδο δηλαδή που θερμαίνουμε τα σπίτια μας – η κυβέρνηση τους «ενισχύει» με 14,3 ευρώ τον μήνα. Κι αυτό, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν το θράσος να το ονομάζουν κοινωνική πολιτική».

Καταλήγοντας η ΝΔ προσθέτει: «Με άλλα λόγια και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το άσπρο μαύρο, η πραγματικότητα πλέον την διαψεύδει καθημερινά. Το αποτυπώνουν οι αριθμοί, αλλά κυρίως το βιώνουν οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες - Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτρέψατε το πάρτι στα μονοπώλια
«Απέναντι σε αυτήν την επίμονη ακρίβεια, εμείς έχουμε πει πως η καλύτερη απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων και έχουμε επιτυχίες» είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
62