Πολιτική

ΝΔ για προκαταρκτική Novartis: Μια και όχι δέκα κάλπες για την ψηφοφορία

Μια κάλπη και όχι δέκα όπως εισηγείται ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης θα ζητήσει η ΝΔ να στηθούν στην Βουλή την ημέρα της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την σύσταση προακαρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Η δική μας εισήγηση και θα επιμείνουμε είναι μια κάλπη και όχι δέκα την Τετάρτη γιατί το βασικό ζητούμενο είναι η σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής. Αν επιμείνει ΣΥΡΙΖΑ; Θα το δούμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι: «Εμείς λέμε ναι στην επιτροπή, αυτή είναι η πολιτική μας δέσμευση και ότι δεν θέλουμε να μείνει τίποτα αναπάντητο. Να γίνει διεξοδικά και να δοθεί η δυνατότητα σε κατηγορούμενους να απαντήσουν.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν παρέλειψε να επαναλάβει όσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δηλαδή υπάρχει ζήτημα με την «ποιότητα της Δημοκρατίας», θέμα που η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το επόμενο διάστημα.

«Υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, είναι ένα σκάνδαλο που αφορά πολλές χώρες, ένα σκάνδαλο που αφορά την ίδια τη φαρμακευτική δαπάνη, τις υπερσυνταγογραφήσεις και το δίκτυο των γιατρών, αλλά η ΝΔ είναι εκείνη που μάζεψε δραστικά τις υπερβάσεις που είχαν γίνει και όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτή το μάζεμα, ο κ. Τσίπρας ήταν στα κάγκελα και δήλωνε κατά των μειώσεων» τόνισε ίδια πηγή, η οποία επέμεινε, όμως, ότι τα φαινόμενα της «τοξικότητας» στο πολιτικό πεδίο επηρεάζουν και την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

Για το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο η ίδια πηγή είπε πως θα κατατεθεί σύντομα.

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να κουβεντιάσει τίποτα με τον κ. Καμμένο. «Αν έχει κάτι να του πει κάποιος, αυτός είναι ο πρωθυπουργός», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σδούκου: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – «Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, παίρνει μαζί και κόμμα – έκπληξη»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέκλεισε εκ νέου κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έστρεψε τα πυρά της στη Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει με ποιους και με ποιους όρους θα κυβερνήσει
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία αρχείου
Ένοχος ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου - Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή η ποινή του
Το δικαστήριο παρά την εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα, κατά οριακή πλειοψηφία 4-3, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου
Δίκη του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενος από τους "Σπαρτιάτες", Κωνσταντίνου Φλώρου για βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας