Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

ΝΔ: Η πρώτη αποχώρηση;

Να φύγω ή να μείνω;

«Κανόνες απεμπλοκής» από την κούρσα της διαδοχής φαίνεται να βάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 Η πρόταση του να ψηφίσουν και οι «φίλοι» του κόμματος είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
 Ο πρώην υπουργός διέρρεε από την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστούς και φίλους ότι αν αλλάξουν οι όροι της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου, τότε θα σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης του. 
Αφορμή, οι προτάσεις που κατέθεσε ο Βαγγέλης Mειμαράκης στον Λευτέρη Ζαγορίτη για εγγραφή μελών κατόπιν συστάσεων και επίσπευση των διαδικασιών. Οι προτάσεις του κ. Μειμαράκη δεν πέρασαν, οπότε ο Δ. Αβραμόπουλος δεν είχε λόγο να γκρινιάξει. 

Ωστόσο, με την επιστολή του θέτει εκείνος θέμα να αλλάξουν οι όροι εκλογής του νέου Προέδρου και να διευρυνθεί το εκλεκτορικό Σώμα. Αυτό δείχνει οτι ο κ. Αβραμόπουλος έψαχνε από την προηγούμενη εβδομάδα αιτία για να απεμπλακεί. Και επειδή δεν του έδωσε κανείς αφορμή την δημιούργησε μόνος του. Γιατί άραγε; Είναι μόνον η διαπίστωση ότι δεν έχει πολλούς υποστηρικτές και η αποστροφή του στην αποτυχία; Ή έχει συμβεί και κάτι άλλο στο παρασκήνιο; Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται να πιστεύει ότι όποιος εκλεγεί αρχηγός θα «καεί» γρήγορα δεδομένου ότι θα κερδίσει με οριακή πλειοψηφία και συνεπώς με δυνατή εσωκομματική αντιπολίτευση. Αυτό μένει να αποδειχθεί..

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε