Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΝΔ: Πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το 8ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ αρχίζει και τυπικά σήμερα.

 

Η πρώτη σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής, που ήταν και αφορμή για τις νέες βολές Μπακογιάννη, θα είναι η διεξαγωγή της πρώτης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ.
 
Θα τεθούν ακόμη και τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην πορεία στο συνέδριο της 27ης Ιουνίου ενώ θα γίνει και μια πρώτη συζήτηση για την ατζέντα των υπόλοιπων προσυνεδριακών διασκέψεων που θα μεσολαβήσουν μέχρι το συνέδριο.
 
“Για να χτίσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το γκρεμίσεις”. Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Αβραμόπουλο δίνει το στίγμα των προθέσεων του για τις αλλαγές που θα εισηγηθεί. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο το οργανωτικό όσο και το ιδεολογικό επίπεδο. Ο πρώην υπουργός θα προτείνει μεταξύ άλλων αλλαγή του τρόπου εκλογής των μελών των κομματικών οργάνων, σημαντική αναδιάρθρωση των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και συμμετοχή των μελών του κόμματος στη λήψη των αποφάσεων. Σε ιδεολογικό επίπεδο θα υπερασπιστεί τον όρο “κεντροδεξιά” και θα προβάλει τις ανάγκες της λεγόμενης “μεσαίας τάξης”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε