Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ σε Τσίπρα: Κάνε το “ναι” στις Πρέσπες σε “όχι”, όπως μόνο εσύ ξέρεις

Τσίπρας - Ζάεφ

Δεν σβήνει η φωτιά που άναψε ο Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονική γλώσσας” στην Ελλάδα.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για την “μακεδονική γλώσσα” που μπορεί να διδαχθεί και στην Ελλάδα.

«O κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε ‘Ναι’ σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν ‘όχι’ εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: «Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το ‘Ναι’ σε ‘Όχι’, όπως μόνον εκείνος ξέρει».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε ως απάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα, στην προσπάθεια του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου».

«Δεν φθάνει που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα “αυτονομιστικών δυνάμεων” στην Ελλάδα. Συνεχίζει τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα “μειονότητας”, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωνε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας. Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις