Πολιτική

Νέα Αριστερά: Συγκροτεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα με επιστολή στον Τασούλα

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκροτεί η Νέα Αριστερά των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Δήλωση για την ίδρυση του κόμματος της «Νέας Αριστεράς» απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης.

Η δήλωση, που υπογράφεται από τους έντεκα πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγνωστεί αύριο, Τετάρτη (06.12.23) στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.

Η Βουλή διαθέτει πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ