Πολιτική

Νέα Αριστερά: Συγκροτεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα με επιστολή στον Τασούλα

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκροτεί η Νέα Αριστερά των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Δήλωση για την ίδρυση του κόμματος της «Νέας Αριστεράς» απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης.

Η δήλωση, που υπογράφεται από τους έντεκα πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγνωστεί αύριο, Τετάρτη (06.12.23) στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.

Η Βουλή διαθέτει πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σκληρό μπρα ντε φερ στη Βουλή
Στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναφερθεί σε μία σειρά από πεπραγμένα της κυβέρνησης, προκειμένου να αναδείξει ότι εξελέγη υποσχόμενη να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς και έκανε το ακριβώς αντίθετο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Στη σκιά της περιπέτειας υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη η σύγκρουση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Η πρόταση για αναβολή της συζήτησης και η απάντηση του Μαξίμου
Η «φυγή προς τα μπρος» που επιχειρεί η κυβέρνηση και οι θεσμικές τομές που εισηγείται ο πρωθυπουργός για το πολιτικό σύστημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι γερός οργανισμός, θα τα καταφέρει – Εκλογές μετά τη ΔΕΘ δεν θεωρούνται πρόωρες
«Απίθανο να είναι παράνομη η πρόσληψη Λαζαρίδη - Η Ευρωπαία εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έφερε τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να εκβιάσει ανανέωση της θητείας της»
Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Μυλωνάκης 12