Πολιτική

Νέα κυβέρνηση – Γιάννης Μουζάλας: Ο μαιευτήρας που πήρε τη θέση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Ο Γιάννης Μουζάλας ανέλαβε τη μεταναστευτική πολιτική, όταν ορίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τη Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, και θα συνεχίσει το έργο του με τη νέα κυβέρνηση ως αναπληρωτής υπουργός στη θέση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 

Έχοντας εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας.

“Εχω κλάψει αρκετές φορές. Πάντα όμως μόνος μου, το βράδυ στη σκηνή μου. Αυτό είναι κάτι δικό μου, εγώ βρίσκομαι εκεί γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ψυχραιμία μου και όχι το κλάμα μου”, είχε πει στην Espresso ο γνωστός  μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος, μετά τη συμμετοχή του σε μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή.

“Στις αποστολές παλεύουμε με την έλλειψη χειρουργείων, την έλλειψη φαρμάκων, την έλλειψη υποδομών. Χειρουργούμε σε αντίσκηνα”, είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη.

Το βιογραφικό του

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός).

Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.

Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 28
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για τη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και έθεσε την ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Μητσοτάκης και Μαχμούντ Αμπάς