Πολιτική

Νέα κυβέρνηση: “Πράσινο” από το ΣτΕ για τα νέα υπουργεία

Νόμιμα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα οποία ανασυστήνονται και μετονομάζονται βασικά υπουργεία.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας (προεδρεύων ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και ο εισηγητής ο Πάρεδρος Δημήτρης Βασιλειάδης) με τις υπ΄ αριθμ. 127 και 128/2015 γνωμοδοτήσεις του έκρινε νόμιμα τα επίμαχα δυο Προεδρικά Διατάγματα.

Παράλληλα, το ΣτΕ έκανε μια νομοτεχνικού περιεχομένου παρατήρηση επί των επίμαχων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ειδικότερα, το ΣτΕ αναφέρει ότι στα σχετικά άρθρα του Προεδρικού Διατάγματος που αναφέρονται στην ανασύσταση και μετονομασία των υπουργείων α) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, β) Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, γ) Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δ) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρέπει να περιληφθεί διάταξη η οποία να κάνει σαφές ότι στα ανασυστόμενα υπουργεία μεταφέρονται και οι εποπτευόμενοι φορείς τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος
Μέση Ανατολή: Περίπου 1.500 Έλληνες ζητούν επαναπατρισμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Με τον εναέριο χώρο να παραμένει κλειστός σε κρίσιμους κόμβους, το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί σχέδιο εκκένωσης μόλις ανοίξουν «παράθυρα» πτήσεων – «Πρώτο μέλημα η προστασία των πολιτών», λέει ο Γιάννης Λοβέρδος
Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο
Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Απρόκλητη η επίθεση στην Κύπρο, να αποφευχθεί χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον Λίβανο, αναγνώρισε το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανοίγματος νέου μετώπου
Μητσοτάκης και Νετανιάχου 36