Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: «Στηριζόμαστε στο διεθνές δίκαιο» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην παράδοση – παραλαβή

Νέα κυβέρνηση: «Στηριζόμαστε στο διεθνές δίκαιο» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην παράδοση – παραλαβή

Ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον υπηρεσιακό υπουργό, Βασίλη Κασκαρέλη.

«Έχετε κληθεί να αναλάβετε το Υπουργείο Εξωτερικών σε μία κρίσιμη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητές σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασκαρέλης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή, είναι ένας από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, «ένα υπουργείο θεσμό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» και επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης.

«Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Παρακολουθήστε την «αλλαγή φρουράς» στο Υπουργείο Εξωτερικών:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις