Πολιτική

Νέα ομιλία Βαρουφάκη αλλά με νυσταγμένο κοινό! ΦΩΤΟ

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μανιώτη, με τίτλο "Η τριλογία της λιτότητας",βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης προλογίζοντας το έργο του θεατρικού συγγραφέα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά την προλόγιση του βιβλίου, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικονομία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με το δικό του τρόπο και στην κοινωνική ασφάλιση.

Ωστόσο,απέφυγε να κανει οποιοδήποτε σχόλιο για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στο σχέδιο “X”, κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

“Το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο των Ελλήνων θα μείνει στην ιστορία, όχι μέσα απο τα βιβλία των οικονομολόγων αλλά μέσα από τη λογοτεχνία… Κάποτε ο εργαζόμενος έπαιρνε σύνταξη στα 65. Απο τη δεκαετία του ’70 και αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, τώρα πια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, όπου η τρόικα με μεγάλο ενθουσιασμό προσπαθεί να επιβάλει στην Ελλάδα ο εργαζόμενος να αναλάβει το χρηματοπιστωτικό ρίσκο ,οι εισφορές του στο ασφαλιστικό ταμείο να παίζονται στο χρηματιστήριο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην “τσάρος” της οικονομίας.

Στο αμφιθέατρο του ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” εδωσε το παρών η ηθοποιός,Κοραλία Καράντη, η οποία προλόγισε το βιβλίο του κ.Μανιώτη, μαζι με τον Γιανη Βαρουφάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Κωνσταντίνος Τζαβάρας, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ,Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,ο Θεοδόσης Πελεγρίνης καθώς και η σύζυγος του κ. Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5