Πολιτική

Νεα “πόρτα” Γεννηματά σε Τσίπρα

Η Φώφη Γεννηματά απορρίπτει κε νέου κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο και τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της στα “ΝΕΑ”, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την “κυβερνώσα αριστερά”», κατηγορώντας τον παράλληλα για «μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, η κ. Γεννηματά, «δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων», ο Αλέξης Τσίπρας «ματαιοπονεί» και «θα ηττηθεί στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο, ενώ θεωρεί ότι πρόκειται «για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας του».

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά στα “ΝΕΑ” έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την “κυβερνώσα Αριστερά”, καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που:

* Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.

* Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.

* Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και “μη εξαιρετέα” στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον “σκληρό πυρήνα” του κράτους.

* Διχάζει τους Ελληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.

Ολοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της… αβύσσου. Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο.

Ομως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γιατί η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση.

Γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι ευρωπαίοι εταίροι της, αλλά οι μεγάλες προοδευτικές ανατροπές και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτά που στο επικείμενο Συνέδριό μας θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που θα εκφράσει ο νέος ενιαίος φορέας της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Προοδευτικές αλλαγές και το σχέδιο Ελλάδα που φιλοδοξούμε να γίνει ο κορμός μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση που μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής στήριξης μπορεί να υλοποιήσει.

Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες. Αυτό ελπίζω να το καταλάβουν για το καλό της Ελλάδας και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο