Πολιτική

Νέα “πόρτα” της Μέρκελ στον Τσίπρα

Με τη φράση «πρόκειται για μια επίσκεψη στην ελληνική κυβέρνηση», ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ υπονόησε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δε θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα, όμως φαίνεται πως ούτε και τώρα θα καθίσει στο ίδιο… τραπέζι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όχι όμως και τον Αλέξη Τσίρπα. Αυτό άλλωστε άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Πρόκειται για μια επίσκεψη στην ελληνική κυβέρνηση» είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους συνομιλητές της καγκελαρίου στην Αθήνα, αλλά και τα θέματα της ατζέντας των συναντήσεων, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι αυτά συζητούνται ακόμη με την ελληνική πλευρά και παρέπεμψε στα μπρίφινγκ της ερχόμενης εβδομάδας. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ θα επιδιώξει να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες.

Αν μη τι άλλο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα αλλά αρνείται να συναντήσει τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Φαίνεται, πως οι χαρακτηρισμοί «Χίτλερ» που έχει αποδώσει κατά καιρούς ο Αλέξης Τσίπρας την έχουν ενοχλήσει τόσο ώστε να του “ρίξει”… πόρτα για δεύτερη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Δηλώνει το θαυμασμό της για την πορεία της Ελλάδας

Βενιζέλος- Μέρκελ: Να προβληθεί η αλλαγή σελίδας που κάνει η Ελλάδα

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στις 11 Απριλίου στην Αθήνα

Sueddeutsche Zeitung: Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 11 Απριλίου

Πριν το Πάσχα στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Εξάσκηση στα γερμανικά περιμένοντας την… Άνγκελα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ακυρώνουμε το “επιτελικό κράτος”, καταθέτουμε προβληματισμό»
Στόχος της επιστολής είναι «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να βρούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του βουλευτή στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τα θετικά βήματα που έχουν γίνει»
Ο Γιάννης Οικονόμου
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 8
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Εξεταστική Επιτροπή: «Επικίνδυνος είναι αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη»
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις αιχμές κατά του Αρείου Πάγου και την προαναγγελία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση.
Παύλος Μαρινάκης 7