Πολιτική

Νέο “καμπανάκι” Κομισιόν: Πάρτε μέτρα για να εφαρμοστεί η επαναπροώθηση!

Επείγοντα μέτρα ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χτυπώντας νέο "καμπανάκι" προς τη χώρα μας για το μεταναστευτικό. Η Κομισιόν, μετά τη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ζήτησε από τη χώρα μας να βελτιώσει τις διαδικασίες και τις συνθήκες υποδοχής των αιτούμενων ασύλου, ώστε να γίνει δυνατή η επαναπροώθηση των μεταναστών, δηλαδή η εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.

Μεταξύ των συστάσεων της προς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται “σε επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με στόχο μία πιθανή επανάληψη ορισμένων επαναπροωθήσεων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων της συνθήκης του Δουβλίνου”, η οποία προβλέπει ότι υπεύθυνη για την εξέταση των αιτήσεων παροχής ασύλου είναι η χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση προόδου που παρουσιάσθηκε στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα είναι εκτός Δουβλίνου από το 2011. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δε «σημαίνει όμως μεταφορά ανθρώπων» πίσω στην Ελλάδα». Τόνισε συγχρόνως ότι οι μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα προστατεύονται αλλά δεν θα αποφασίζουν εκείνοι σε ποια χώρα μέλος θα πηγαίνουν.

Όπως εξήγησε, στόχος είναι να πληρούνται οι όροι, οι οποίοι δεν πληρούνταν για χρόνια αλλά όταν θα αρχίσουν πραγματοποιούνται επιστροφές θα ληφθεί υπόψη και η μεταναστευτική πίεση, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η χώρα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης ο η Επιτροπή θα κάνει το Μάρτιο πρόταση για την αναθεώρηση του Δουβλίνου, καθώς το πλαίσιο αυτό δεν είναι πλέον το «κατάλληλο» για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το Δουβλίνο υπάρχει και πρέπει να το σεβαστούμε μέχρι να το αναθεωρήσουμε», κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

Μέσω twitter δε, ο κ. Αβραμόπουλος είχε τονίσει πως πρέπει “δουλέψει” καλύτερα η μετεγκατάσταση, καθώς μέχρι στιγμής μόλις 497 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε χώρες της Ε.Ε.

Επεσήμανε επίσης ότι τα hot spots θα βοηθήσουν στο να καταγράφονται όλοι οι μετανάστες, ενώ κάλεσε την Ελλάδα και την Ιταλία επειγόντως να διασφαλίσουν ότι τα κέντρα καταγραφής θα είναι λειτουργικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καβγάς Νοτοπούλου - Πλεύρη για τη φωτιά στο Μάτι: «Συγχαρητήρια στη Ρένα Δούρου που άντεξε» - «Έχουμε νεκρούς, είναι προκλητικό»
«Σε ποιον κουνάτε το δάχτυλο;» επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να απαντά «αν δεν καταλαβαίνετε, πείτε συγχαρητήρια»
Ο Θάνος Πλεύρης και η Κατερίνα Νοτοπούλου 1
Η κυβέρνηση «τραβάει την πρίζα» στο πρωτάθλημα μπάσκετ μετά το τελεσίγραφο σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Κυρώσεις κατά των παραγόντων προωθεί ο Βρούτσης
Ο Γ. Βρούτσης σχεδιάζει να προσθέσει στο αθλητικό νομοσχέδιο συμπληρωματικές διατάξεις με κυρώσεις όταν οι παράγοντες προβαίνουν σε ρητορική μίσους
Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος σε παλαιότερο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ 1
Μαρινάκης: «Πώς ο Τσίπρας που έκανε χιλιάδες νέους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ζητάει τα ρέστα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;»
«Η τραγωδία της πρώτης φοράς Αριστερά υπό τον κ. Τσίπρα είναι ακόμη νωπή στη μνήμη των πολιτών» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης 15
Αλέξης Τσίπρας: «Η χώρα βαλκανοποιείται και αποκλίνει από τον μέσο όρο της ΕΕ»
«Η χώρα οπισθοχωρεί, η κυβέρνηση τα πάει πάρα πολύ καλά, για εκείνους που θέλει να εξυπηρετήσει, για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι καλύτερα» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας 9