Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο “μήνυμα” στον Πολάκη μέσω ΕΦΣΥΝ: Έγινε υπουργός αλλά παριστάνει τον εισαγγελέα

Πολάκης

Tρίτο άρθρο μέσα σε λίγες μέρες εναντίον του Παύλου Πολάκη από την “Εφημερίδα των Συντακτών”.

“Στοχευμένα” πυρά που διαρκώς πυκνώνουν συγκεντρώνει ο Παύλος Πολάκης. Τακτικότατα έχουν γίνει πλέον τα “μηνύματα” που αποστέλλονται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αιχμή του δόρατος της “Εφημερίδα των Συντακτών”, ενώ εσχάτως στον χορό μπήκε δειλά και η “Αυγή“, κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε στις 15 Φεβρουαρίου, όταν η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο “Σαχλαμαρόμαγκας” με αφορμή την δικαστική διαμάχη του Παύλου Πολάκη με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη και την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού ότι θα ασκήσει έφεση. “Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση… Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι… Σαχλαμαρόμαγκας!”, ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Έξι μέρες μετά, στις 21 Φεβρουαρίου, η ίδια εφημερίδα έγραφε -μεταξύ άλλων- με αφορμή την αποκάλυψη για το δάνειο των 100.000 που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Atticabank: “Μόλις σκάσει ένα θέμα, όπως αυτό με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αρχίζουν ορισμένοι τα «ναι, αλλά». Οι… συμψηφισμοί, όμως, μάλλον συσκοτίζουν παρά απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν“.

Σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών” περνά και πάλι “γενεές δεκατέσσερις” τον Παύλο Πολάκη. Εφ’ όλης της ύλης. Από τις παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη: “Άστοργη μοίρα τον έκανε αναπληρωτή υπουργό, εκείνος όμως επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα. Εκλιπαρεί τους συντρόφους του να βάλουν πέντ’-έξι στη φυλακή, μπας και διασωθεί το κόμμα στην κάλπη, αλλά φοβάμαι πως δεν αρκούν“, μέχρι την κριτική του στους δημοσιογράφους: “Γι’ αυτόν όλες οι ερωτήσεις είναι ενοχλητικές. Επινοούνται από τα «βοθροκάναλα», με σκοπό να συσκοτίσουν την ακτινοβολία του. Αλλά δεν μασάει. Τους παίζει μονότερμα: «μόνος του και όλοι τους» και φυσικά «τους έχει». Οπως έχει και την ΕΡΤ. Οι ευσυμπερίφοροι και αβροεπείς παρουσιαστές της δεν ρωτούν. Δέχονται αδιαμαρτύρητα προκάτ απαντήσεις“.

Και από την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, μέχρι και την υπερψήφιση μνημονίων: “Απεχθάνεται, επίσης, τις ηχογραφήσεις. Δημοσιοποιεί από στήθους τις στιχομυθίες τους. Διαθέτει γερό μνημονικό, ίσως επειδή αποδείχτηκε διαπρύσιος θιασώτης των μνημονίων“.

Παραμένει άγνωστο αν τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα εναντίον του Παύλου Πολάκη κάτι υποκρύπτουν. Πάντως σήμερα ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως “μεθοδεύεται” το “φάγωμα” του αναπληρωτή υπουργού Υγείας…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις