Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι στην τροπολογία Κοντονή για τους πλειστηριασμούς!

Μετρά "πληγές" η κυβέρνηση για το ζήτημα της τροπολογίας Κοντονή σχετικά με τους πλειστηριασμούς! Και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών και οι τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι γεγονός...

“Το υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να αποσύρει άμεσα την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς”! Αυτό αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που καταφέρνει ένα ακόμη πλήγμα στην κυβέρνηση -έστω επικοινωνιακό και όχι… κοινοβουλευτικό- για το συγκεκριμένο ζήτημα!

Ξεκάθαρος Μιχελογιαννάκης για πλειστηριασμούς: «Αποσύρετε την τροπολογία»!

Η τροπολογία Κοντονή που προβλέπει την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, πραγματικά δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή! Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζήτησε από τη Βουλή να αποσυρθεί η τροπολογία, ενώ… ψίθυροι λένε πως κυβερνητικοί βουλευτές “κλωτσάνε”! Ακόμη και… απειλές από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως “θα πέσει η κυβέρνηση” αν δεν υπερψηφίσουν, έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας!

Η κυβέρνηση αντιτείνει πως οι πλειστηριασμοί είναι μνημονιακή δέσμευση, ωστόσο το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” πλανάται σαν… μαύρο σύννεφο πάνω από τα κυβερνητικά έδρανα, με τα αποτελέσματα να μην μπορούν να προβλεφθούν από κανέναν…

Τι προβλέπει η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς που έχει κάνει άνω – κάτω την κυβέρνηση

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Κριτική και από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι στην τροπολογία Κοντονή. Και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει να υλοποιεί τη δέσμευση ότι καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας δεν θα καταλήξει στα χέρια τραπεζίτη.

[read4more]

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία εισάγεται αυτεπάγγελτη δίωξη για όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή με άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού, που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Επίσης, προβλέπεται ποινή για όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έχει σαφώς ‘‘φωτογραφικό’’ χαρακτήρα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει ακριβώς τις περιπτώσεις παρεμπόδισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δημιουργείται ένα νέο πεδίο ποινικής τιμωρίας και τίθενται σοβαρά εμπόδια σε μία μορφή αγώνα απέναντι στο εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα των πλειστηριασμών. Το επιχείρημα μάλιστα ότι έτσι προστατεύεται η εθνική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για όποιον/α αντιτίθεται, ειδικότερα όταν ανάλογες συμπεριφορές αντιμετωπίζονται ήδη από το υπάρχον νομικό πλαίσιο”.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: “Να υλοποιήσει η κυβέρνηση τη δέσμευση για κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Είναι σημαντικό ότι ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη δίνει στη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών τη δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας τους έναντι των πλειστηριασμών. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όμως, θεωρούμε ότι πρωταρχική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι από τη μία να εξασφαλίσει ότι οι μεγαλοοφειλέτες θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα χρέη τους και από την άλλη να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο πλήρες πλέγμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ιδίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Επίσης, για να προστατευτούν οι οφειλέτες που πράγματι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, πρέπει να δοθεί μία συνολική λύση στο σοβαρό θέμα των ‘‘κόκκινων δανείων’’.

Η εν λόγω τροπολογία δεν δίνει προοπτική λύσης στα παραπάνω προβλήματα, επομένως το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να την αποσύρει άμεσα. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει να υλοποιεί τη δέσμευση ότι καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας δεν θα καταλήξει στα χέρια τραπεζίτη“.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης