Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά τώρα στο Κρανίδι Αργολίδας
Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 8.500 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

Για τις προσλήψεις στην Παιδεία αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Χωρίς κριτήρια τα παιδιά στο νέο ολοήμερο σχολείο.

Άμεσα, είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε περισσότερους από 8.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Οι προσλήψεις θα γίνουν το καλοκαίρι και εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τη νέα χρονιά, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 17:30, όπου τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια, στην «πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» και στη δρομολόγηση της «ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

 

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα πιο νωρίς, πριν από τον 15Αύγουστο.

Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια, για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. «Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν, υπογράμμισε για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

Διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

Ερωτηθείσα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η προσπάθεια θα γίνει στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 29
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219