Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο πρωινό εργασίας που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις απειλές της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ παράλληλα σημείωσε πως: «Στη συζήτησή μας με τους πρέσβεις της ΕΕ αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

«Η Γαλλία εκφράζει την επιτομή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας», υπογράμμισε. Το πρωινό εργασίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή επίσης των πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Η συνεργασία με τη σύμμαχο Γαλλία ενισχύεται καθημερινά και σε όλους τους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Στη συζήτησή μας με τους πρέσβεις της ΕΕ αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας στα προβλήματα των Βαλκανίων, αλλά ιδίως στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής, η οποία έχει περάσει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, σε ένα επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Επίσης, έδωσα έμφαση στα ανοίγματα που κάνει η Ελλάδα στην εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα ταξίδια μου τόσο στην Αφρική, όσο και σε διάφορες άλλες χώρες, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα πλέον και για την Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία η Γαλλία, προστατεύοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι εξαιρετικά δραστήρια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, ακόμη, στο πρωινό εργασίας συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ ευχαρίστησε τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ που διοργάνωσε τη συνάντηση.

Υπενθύμισε, τέλος, πως η συνάντηση είναι σε συνέχεια της επίσκεψης του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στην Ελλάδα και της συνάντησης που είχαν μαζί στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Gymnich, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών από 1.1.27 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok και... 6-7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας 6 - 7 και κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια που έχει γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια για πολλά παιδιά
O Κυριάκος Μητσοτάκης 21
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει μέσω TikTok το μπλόκο στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
Η ανακοίνωση θα γίνει στις 11 το πρωί - Μετά την ανάρτηση στη 1 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων από τους Υπουργούς Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας
O Κυριάκος Μητσοτάκης 31
Το Μαξίμου ζητά άμεσο «ξεκαθάρισμα» για τους γαλάζιους βουλευτές της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ: «Γκρίνια» για την οριζόντια άρση ασυλίας
Το κλίμα είναι βαρύ και εν όψει νέων δικογραφιών που εκτιμάται ότι θα έρθουν το επόμενο διάστημα αλλά και λόγω του πολιτικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τέμπη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανέβασε» τηλεφωνικές κλήσεις με τον πρόεδρο του ΔΣΑ καταγγέλλοντας παρεμπόδιση συνέντευξης τύπου
«Είμαστε στο στόχαστρο του Φλωρίδη, που ήδη εργαλειοποίησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Πρόεδρο ΔΣΑ για να πλήξουν την δικηγορική μας υπόσταση»
EUROKINISSI 34
Σφοδρά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: «Το απόστημα του παρακράτους διαφθοράς θα σπάσει, το υπόσχομαι»
«Κύριε Μητσοτάκη, αυτοί σας μείνανε: οι Βορίδηδες, οι Φλωρίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, οι Σεβαστίδηδες και με αυτούς προσπαθείτε να πλήξετε τους καθαρούς ανθρώπους» αναφέρει
Ζωή Κωνσταντοπούλου 7