Πολιτική

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, το ελέγχει ο Τσίπρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ το ελέγχει ο Αλέξης Τσίπρας». Με αυτά το λόγια ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του One Channel έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Αυτή η περίοδος είναι άκρως αντιφατική για την Ελλάδα του 2023 η οποία βλέπει προς τον ορίζοντα του 2035 και του 2050. Δεν είναι μια ομαλή πορεία που ανοίγεται μπροστά μας και είναι μεγάλες οι πληγές που υπάρχουν».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Έχουμε πληγές στην κοινωνική συνοχή, στην περιβαλλοντική αρμονία, έχουμε πληγές στην κοινή ψυχολογία, στη δημόσια ψυχολογία, δεν έχουμε υψηλό δείκτη αισιοδοξίας. Έχουμε επίσης πληγές στο δημόσιο ήθος και τη συμπεριφορά, στη στάση ζωής, στην ανάληψη ευθυνών, στη λογοδοσία. Με αυτές τις πληγές ανοιχτές μπροστά μας πρέπει να μην χαντακώσουμε τις ελπίδες που υπάρχουν. Υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις στην κοινωνία που θέλουν άλλη περπατησιά».

Σε ερώτηση αν το επόμενο βήμα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο ίδιος απάντησε: «Αυτό που συμβαίνει το θεωρώ ξεπεσμό, κατάντημα και τραγέλαφο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τους τακτικισμούς οποιουδήποτε, για τους οποιουσδήποτε αμοραλισμούς και τυχοδιωκτισμούς οποιουδήποτε να αντικαθιστούμε την κοινωνική, την πολιτική, την ιδεολογική και την ηθική ταυτότητα με μια γελοιογραφία».

 

Συνεχίζοντας είπε πως «ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ το ελέγχει ο Τσίπρας. Κοινοβουλευτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά ποιος το ελέγχει; Ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Κασσελάκης είναι εκείνος που παίζει τον όποιον ρόλο επιλέγει ο ίδιος ή νομίζει ότι μπορεί να παίξει. Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη ότι μεθόδευσε όλη αυτή την άσχημη κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιχαίρει. Είναι ξεπεσμός».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι «έχω ευθύνες και τις αναλαμβάνω δημόσια γιατί συντήρησα και ανέχτηκα ορισμένα πράγματα ή δεν μίλησα ανοιχτά για ορισμένες περιόδους και για αμοραλιστικές και πολιτικάντικες συμπεριφορές πιστεύοντας ότι μπορώ να ισορροπήσω. Με ενδιέφερε να μην βρεθεί ο Συνασπισμός εκτός κοινοβουλευτικής πραγματικότητας. Παιδάκια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσαν το 3% και έλεγαν ότι γίναμε κόμμα εξουσίας. Είναι οι νεόπλουτοι της εξουσίας».

Τόνισε πως «από το καλοκαίρι του 2015 και μετά επικρατεί ένα κράμα αντιαισθητικό και αποκρουστικό από πλευράς ύφους και ήθους. Επικρατεί ένα κράμα αρχηγισμού, εύκολου, εξυπνακίστικου λαϊκισμού και πολιτευτισμού. Βλέπω ανθρώπους που είχαν το θάρρος της γνώμης τους να μετατρέπονται σε αμοραλιστές οι οποίοι παίρνουν το σχήμα του δοχείου στο οποίο εναποτίθενται κάθε φορά. Δεν είναι πολιτική αυτό που επικρατεί στη χώρα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι διάλογος με επιχειρήματα, αλλά ανταλλαγή ύβρεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία από το Αγαθονήσι: «Κλιμακώνονται οι αναθεωρητικές βλέψεις με ανύπαρκτα δικαιώματα»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε από το Ανατολικό Αιγαίο ότι όλα τα ελληνικά νησιά έχουν τα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας
Νίκος Δένδιας 7