Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Η Πρωτοχρονιά “έβγαλε” τον… ποιητή που κρύβει μέσα του

Το τραγούδι της νέας χρονιάς διαπέρασε τις χορδές της ψυχής του. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς.

Με ποιητική διάθεση ο Νίκος Κοτζιάς αποχαιρέτησε το 2018 και καλωσόρισε το 2019.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο τέως υπουργός Εξωτερικών έγραψε: ” Τρυφερή αύρα διαπερνά τις χορδές της ψυχής. Ψιθυρίζει το τραγούδι της νέας χρονιάς. Οι νευρώνες και η καρδιά πάλλονται στους ρυθμούς αισιοδοξίας με ένα ατέλειωτο μυστικό χαμόγελο στα χείλη: Είμαστε αισιόδοξοι, δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε, προχωράμε.Καλή νέα χρονιά”.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Νίκος Κοτζιάς εκπλήσσει. Στις αρχές Αυγούστου είχε στείλει σε φίλους και γνωστούς sms που έγραφε: «Ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του».

Την πρωτομαγιά ειχε διαφορετική “έμπνευση”, πιό “αγωνιστική” λόγω ημέρας, οπότε έγραφε: “Πρωτομαγιά, μέρα λουλουδιών και αγώνων, μυρωδιών και ελπίδων, μέρα χορού και τραγουδιού στη διαδήλωση, υψωμένων γροθιών και κρυφών ματιών αγάπης, μέρα πανέμορφη φτιαγμένη από μάχες και έρωτες. Καλό μήνα, Νίκος Κοτζιάς”.

Παρόμοια ποιητική διάθεση είχε επιδείξει ο Νίκος Κοτζιάς και στην αυγή του 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης