Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Ενστάσεις από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου

Νίκος Παππάς
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Με προσωρινό… φρένο ξεκίνησε η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου που θα διερευνήσει τις ευθύνες του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά.

Κι αυτό διότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου, δύο μέλη του κατέθεσαν ενστάσεις. Ο λόγος είναι ότι έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, από την Ολομέλεια της Βουλής, τακτικά μέλη το Δικαστικού Συμβουλίου το νόμου περί ευθύνης υπουργών, κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και οι ενστάσεις από δύο μέλη, οι οποίες μέσα στην εβδομάδα θα εξεταστούν.

Το «αγκάθι»

Το θέμα που απασχολεί το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος (εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Έτσι, αφού απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί ανακριτής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις