Πολιτική

Νομού Ζακύνθου – Αποτελέσματα εκλογών LIVE: Ποιοί βγαίνουν βουλευτές, οι σταυροί και οι έδρες

Αποτελέσματα εκλογών 2023 Νομού Ζακύνθου. Δείτε πόσους σταυρούς παίρνει κάθε υποψήφιος βουλευτής και πόσες έδρες βγάζουν τα κόμματα. Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Στη εκλογική Περιφέρεια Νομού Ζακύνθου εκλέγονται συνολικά 1 βουλευτές.

Αποτελέσματα εκλογών 2019

Εκλογές 2023: Αποτελέσματα εκλογών σε όλη την επικράτεια

Πως θα έχουμε νωρίτερα αποτελέσματα εκλογών

Η συντόμευση των χρόνων μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί χάρη στον εκσυγχρονισμό του συστήματος καταχώρησης των δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης μέσω tablet που θα διαθέτουν πλέον όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά σε μικρότερο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic.

Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ – Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου μετά την παραίτησή της από τη θέση Συνονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή
«Την Φεράρι την έχει αγοράσει ο σύντροφός μου από το 2004 και δεν την έχουμε κρύψει. Κάθε προσπάθεια να μας δυσφημήσουν είναι απορριπτέα και άδικη»
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου
23
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρβανίτης και Φαραντούρης «αδειάζουν» την Ακρίτα για την επίθεσή της στον δημοσιογράφο Άγγελο Προβολισιάνο
Η βουλευτής Επικρατείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις επειδή επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό συντάκτη για παραπολιτικό άρθρο του με θέμα τον Σωκράτη Φάμελο
Έλενα Ακρίτα 14