Πολιτική

Ο Ντάισελμπλουμ επιμένει! Εκτός από τις καταθέσεις μιλά για έλλειψη ρευστού

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε σήμερα ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και πρέπει να εργαστεί για την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων εάν θέλει περαιτέρω οικονομική βοήθεια, γεγονός το οποίο εξώθησε την Αθήνα να απαντήσει ότι δεν εκβιάζεται.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η Ελλάδα κωλυσιεργεί για να κερδίσει χρόνο ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της Ευρωομάδας απάντησε αρνητικά.

“Η πίεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυξάνεται”, τόνισε ωστόσο σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws. “Τα μετρητά, τα χρήματα που διαθέτει —αυτό τουλάχιστον μου λένε— μειώνονται καθημερινά. Και ξανά, θα λάβουν έκτακτο δανεισμό μόνον εάν γίνονται πράγματι βήματα, εάν υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται στην Αθήνα”, επέμεινε ο Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε τον Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο στην ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που τον οδηγούν να προβαίνει σε δηλώσεις που δεν αρμόζουν στον ρόλο αυτό. Τόνισε ακόμη ότι η Αθήνα δεν θεωρεί απαραίτητο να υπενθυμίσει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι “δεν εκβιάζεται”.

Σε άλλη συνέντευξή του, στον ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα οδεύει προς την έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταρτίσει σενάριο για το τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που η Ελλάδα, ή άλλα κράτη, αντιμετώπιζαν οξεία κρίση.

“Δεν μιλάμε κατ’ ανάγκη για σενάρια εξόδου”, επισήμανε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Κύπρου. “Οι τράπεζες εκεί [σ.σ. στην Κυπριακή Δημοκρατία] έκλεισαν για ένα διάστημα και επιβλήθηκαν μέτρα ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίου”, υπενθύμισε. Επομένως και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα υπάρχουν “διάφορα σενάρια που μπορούμε να μελετήσουμε, αλλά καταβάλλω προσπάθειες για να εμποδίσω τα πράγματα να φθάσουν τόσο μακριά”, πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 38
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 65
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ