Πολιτική

Ντελίριο Πάνου Καμμένου: “Θα σας τσακίσουμε”! ΒΙΝΤΕΟ

Απειλές για προφυλακίσεις και δήμευση περιουσιών μοίραζε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν σε... ντελίριο, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής!

“Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς” φώναζε από τα έδρανα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει να ψηφίσει αυτή την ώρα η Ολομέλεια την κατάργηση του νόμου περι ευθύνης των υπουργών αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 30%.

Η ένταση που μετέδωσε στην αίθουσα που εως εκείνη την ώρα λειτουργούσε σε κλίμα ήπιων πολιτικών αντιπαραθέσεων πυροδότησε και διαλόγους για την υπόθεση που ρίχνει σκιά στην δική του θητεία στο υπουργείο Αμυνας και αφορά την απευθείας ανάθεση ανακατασκευής πεπαλαιωμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Π. Καμμένος: Η κυρία Γεννηματά που εκτιμώ δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται τον Βενιζέλο για το ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 500 εκατ. ευρώ που πήρε ο δήθεν επενδυτής και έφυγε…
Β. Κεγκέρογλου: Τα αεροπλάνα θα τα πάρετε;
Π. Καμμένος: Θέλετε να τα καταργήσουμε; Θέλετε; Να το κάνουμε τώρα και να μείνει απροστάτευτο το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις! Όμως να κάνουμε και κάτι άλλο. Να ψηφίσουμε μείωση των αποδοχών μας 30% και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να τελειώνουμε!
Β. Κεγκέρογλου: Για τα κότερα θα μας πεις;
Π. Καμμένος: Βάλατε τον πατέρα μου να εξηγεί για το κότερο… Με καρκίνο… Να σου πω και κάτι; Να ανοίξουν οι διαφημιστικές εταιρίες και να δούμε ποιοι ήταν οι κύριοι που τα αρπάζανε. Ένα και τρία εκατομμύρια ευρώ!

Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Άκουσα για την άμυνα, ότι κάνουμε διορισμούς. Καταργήσαμε όμως όλα τα ρουσφέτια. Δεν υπάρχει Ινστιτούτο Αμυντικών Ερευνών με 150 καθηγητάδες. Τα παιδιά είναι σε μονάδες Έβρου και νησιών. Βλέπω και ερωτήσεις από τον φωτογράφο του Μεϊμαράκη και τον κ. Τασούλα. Βλέπω όμως τα Απάτσι να τα παίρνει χωρίς ελέγχους. Γιατί για τα αίσχη του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου δεν λέγατε τίποτα. Τέσσερα χρόνια “έφαγε” ο Παπαντωνίου. Επρεπε να τον έχει βάλει μέσα η ΝΔ. Αθωώθηκε ο Γεωργίου που αυτός έστησε το παιχνίδι με τα CDS με την παρέα Παπανδρέου και 10 επιχειρηματίες που συνομιλούσαν με τον Σόρος”.

Γ. Δριβελέγκας: Για τον Βαρουφάκη θα μας πεις;
Π. Καμμένος: Αν είναι ο Βαρουφάκης μέσα να το ψάξουμε. Αν είναι μέσα τότε θα τον κυνηγήσουμε όπως θα κυνηγήσουμε και τους δικού σου φίλους.
Γ. Δριβελέγκας: Παρέα!
Π. Καμμένος: Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς…

Απάντηση Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και σημείωσε: “Ο κύριος Καμμενος σε πολιτικό παραλήρημα αναφέρθηκε και στο πρόσωπό μου. Κάποτε ο Γεωργιος Παπανδρέου, ο Γέρος δημοκρατίας διεκόπη υβριζόμενος από βουλευτή αντιπολίτευσης. Ρώτησε ποιος το έκανε. Κάποιος πετάχτηκε και του απάντησε. Τότε ο Παπανδρέου του είπε “ε τότε δεν έχει νόημα να απαντήσω”. Θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον κ. Καμμένο. Όμως είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα. Έκαναν ότι έκαναν και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση και συγκέντρωσαν 123 ψήφους από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τώρα στηρίζονται στην υβριζόμενη αντιπολίτευση”.

“Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;” αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε “Μια κυβέρνηση σπαρασσόμενη να στηρίζεται στην αντιπολίτευση που την υβρίζει. Είμαι θιγμένος όχι από όσα έιπε ο κ. Καμμενος αλλά ως βουλευτής που αναγκάζεται να ψηφίσει”.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα των ερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

«Στους κολπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι συνεπείς και οσοι θεωρούν ότι θα κάνουν αναπήδηση στην κεντροαριστερά με στήριξη κύκλων εντός και εκτός ελλάδας. Απαιτώ σεβασμό στην αλήθεια» πρόσθεσε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω διευκρίνιση από τον κ. Καμμένο αλλά από τον κ. Τσίπρα να επιβάλλει στους βουλευτές και υπουργούς τρόπο συμπεριφοράς που ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα που εχει περιέλθει η χώρα λόγω των δικών τους ενεργειών».

Ο κ. Καμμένος ανταπάντησε λέγοντας “εάν ο Βενιζέλος θεωρεί ότι επειδή θα ψηφίσει σήμερα θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων να μην το κάνει. Δεν θα γίνει καμία συναλλαγή. Είτε ψηφίστε είτε όχι για τον Σάφα που αρπαξε τα 500 εκατ. ευρώ είστε υπεύθυνος. Συμβιβασμοί δεν υπάρχουν. Δεν ζητάμε ψήφο για να σας απαλλάξουμε. Αν θέλετε ρίξτε την κυβέρνηση”.

Ακολούθησε και πάλι ο κ. Βενιζέλος: “Όταν ο καθένας ασκεί ένα αξίωμα έχει και την ευθυνη που το διαχειρίζεται. Υπάρχουν τρέχουσες ευθύνες για το πόσο κόστισε το εξάμηνο και γιατί έχουμε ανάγκη από νέο δάνειο και ανακεφαλαιοποιηση τραπεζών. Ευθύνες ζωντανές που θα διερευνηθούν. Τα υποβρύχια είναι αντικείμενο της πιο διαφανούς διαδικασίας που στήριξε το κοινοβούλιο. Εσέις παραλάβατε τα υποβρύχια στο ναύσταθμό υπο την διαχείριση του Π.Ν και έχετε παραλάβει ανοικτές διαιτητικές δίκες. Προσέξτε και κρούω τον κώδωνα προσοχής σας να προασπιστείτε την σύμβαση και το νόμο του κράτους και τις εγγυήσεις διαφάνειας. Μην τολμήστε να αλλάξετε το νόμο περι εξοπλισμών που έχω εισηγηθεί. Σταματήστε τα κόλπα και τα τεχνάσματα και τους παιδαριώδεις σχεδιασμούς. Δεν περνάνε αυτά. Το κυριότερο είναι η ευθύνη απέναντι στην ιστορία και εκεί δεν θα είστε απλά χειροκροτητής του κ. Τσίπρα αλλά συνυπεύθυνος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 4
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή