Πολιτική

Ντομπρόβσκις για αξιολόγηση: “Κλείνει” αν το θέλουν όλοι…

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι εφικτή σύντομα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Από την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βλέπουμε ότι κάνουμε πρόοδο με την Ελλάδα και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ξεκάθαρα εφικτή», είπε ο κοινοτικός αξιωματούχος σε συνέντευξη στο Reuters στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

«Τους δύο τελευταίους μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά. Τώρα, εάν υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές, μπορεί να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στην εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, όπως είχε συμφωνήσει πέρυσι με τους δανειστές της.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν το συνταξιοδοτικό και τη φορολογία εισοδήματος, τη σύσταση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της συλλογής φόρων, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο σε όλες αυτές.

Το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος καθυστερεί και επειδή το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ορισμένες οικονομικές παραδοχές και σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με το ΔΝΤ, υπάρχει κάποια διαφορά στην εκτίμηση του ύψους της δημοσιονομικής προσπάθειας που απαιτείται για να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν», τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία η αγορά των Rafale, η αναβάθμιση των F-16 και η δρομολογούμενη απόκτηση των F-35
«Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, μαζί με τα στελέχη της, στους ώμους των οποίων η πατρίδα έχει εναποθέσει την προστασία του εναερίου χώρου μας» είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Σχολή Ικάρων