Πολιτική

Ο Άδωνις και το ΠΑΣΟΚ

 Είναι προφανές ότι η υπόθεση του εισιτηρίου των 25 ευρώ κατά την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία ανέδειξε το αλαλούμ στην λειτουργία της κυβέρνησης και κυρίως ότι για το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν μάλλον αναλώσιμοι υπουργοί.

Μετά την απόφαση ουσιαστικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου να αποσυρθεί αυτό το οικονομικά και κοινωνικά ανάγλητο μέτρο, παρά τα όσα έλεγε ο υπουργός Υγείας, θέτουν θέμα παραμονής του Άδωνι Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, καθώς πλήτεται καίρια το κύρος και η αξιοπιστία του.

Εκτός και ένα όλο αυτό που συνέβη επί 10-15 μέρες εντάσσεται σε ένα πλαίσιο επικοινωνιακού παιχνιδιού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με σκοπό στο τέλος να κερδίσει επί της ουσίας και στις εντυπώσεις το ΠΑΣΟΚ, που το κλείσιμο του 2013 το βρήκε στο δημοσκοπικό ναδίρ της ιστορίας του.

Πως θα αντιμετωπίσει ο κ. Γεωργιάδης το προσωπικό πολιτικό του φιάσκο, με επιπτώσεις πάντως και στην συνολική εικόνα της κυβέρνησης είναι ένα σοβαρό θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου που καλείται να ισορροπήσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει σχηματίσει πλέον η κοινή γνώμη για τον υπουργό Υγείας.

Γιατί μέχρι τώρα ο κ. Γεωργιάδης εκτός των καθηκόντων του «έπαιζε» -ιδίως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ- ουσιαστικά και το ρόλο του «κυβερνητικού εκπροσώπου» στα τηλεοπτικά μέσα κυρίως, γεγονός που είχε ανεβάσει τις μετοχές του στην «δεξιά πολυκατοικία», αλλά ταυτόχρονα είχε αυξήσει τις αντιπάθειες στο πρόσωπό του με αφορμή και τα μέτωπα του ΕΟΠΠΥ και του φαρμάκου.

Πάντως το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνουν νικητές από αυτή την πολιτική αντιπαράθεση κερδίζοντας σημαντικούς πόντους στην ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ του κόμματος, αλλά και στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης πολιτικής που θα προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες και τους οικονομικά-κοινωνικά ασθενέστερους,ενόψει και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδ. Γεωργιάδης: Δίκαιο και απαραίτητο μέτρο τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

25ευρω: “Τους γύφτους, τους κλέφτες, ντροπή και αίσχος” – Επιμένει ο Άδωνις οτι το μέτρο είναι δίκαιο

“Μπάζει” απ’ τα δεξιά η ΝΔ….

Τέλος στο 25ευρω στα νοσοκομεία – Αντί για αυτό θα ακριβύνουν κατά 5 λεπτά τα τσιγάρα και ο καπνός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ