Πολιτική

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βόρεια Εύβοια: Να γίνουμε η φωνή των πολιτών

Στην Βόρεια Εύβοια βρέθηκε το Σάββατο (20.1.2024) ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Κωστή Καρπόζηλο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς μίλησε με κάτοικους, παραγωγούς, επαγγελματίες που δεν έχουν ανακάμψει δυόμιση χρόνια μετά την τεράστια καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους από τον συνεταιρισμό παραγωγών σύκου Ταξιάρχη, με μελισσοκόμους, ρητινοπαραγωγούς και δασεργάτες στην Ιστιαία, εργαζόμενους στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και δεκάδες πολίτες. Κοινή διαπίστωση η απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας και ο ορατός κίνδυνος ολόκληρες περιοχές να ερημοποιηθούν καθώς ο παραγωγικός ιστός έχει διαλυθεί και ο κοινωνικός ιστός έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

“Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα σοβαρό σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας και θωράκισης των τοπικών κοινωνιών. Αλλιώς, τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση πολλών περιοχών της χώρας μας. Δυστυχώς, η Βόρεια Εύβοια είναι αυτή τη στιγμή το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου που διατρέχουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για τη Νέα Αριστερά η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, για μια σοβαρή πολιτική και στρατηγική που θα έχει ως στόχο την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των πολιτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών. Με σοβαρότητα και σχέδιο προκειμένου να μην βρισκόμαστε ξανά και ξανά παρατηρητές σε έναν αέναο κύκλο κλιματικής καταστροφής.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα φέρει στην βουλή την φωνή των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας, προαναγγέλοντας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Άλλωστε το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της Θεσσαλίας που ήταν ο πρώτος σταθμός την πρώτη ημέρα του χρόνου. Σημειώνεται ότι η επίκαιρη ερώτηση για την Θεσσαλία αναμένεται να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και την ερχόμενη Παρασκευή, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και στελέχη της Νέας Αριστεράς αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν και τον Έβρο, άλλη μια περιοχή της χώρας μας που βίωσε μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή με την φωτιά που κατέκαψε το παρθένο Δάσος της Δαδιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά