Πολιτική

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βόρεια Εύβοια: Να γίνουμε η φωνή των πολιτών

Στην Βόρεια Εύβοια βρέθηκε το Σάββατο (20.1.2024) ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Κωστή Καρπόζηλο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς μίλησε με κάτοικους, παραγωγούς, επαγγελματίες που δεν έχουν ανακάμψει δυόμιση χρόνια μετά την τεράστια καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους από τον συνεταιρισμό παραγωγών σύκου Ταξιάρχη, με μελισσοκόμους, ρητινοπαραγωγούς και δασεργάτες στην Ιστιαία, εργαζόμενους στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας και δεκάδες πολίτες. Κοινή διαπίστωση η απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας και ο ορατός κίνδυνος ολόκληρες περιοχές να ερημοποιηθούν καθώς ο παραγωγικός ιστός έχει διαλυθεί και ο κοινωνικός ιστός έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

“Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα σοβαρό σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας και θωράκισης των τοπικών κοινωνιών. Αλλιώς, τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση πολλών περιοχών της χώρας μας. Δυστυχώς, η Βόρεια Εύβοια είναι αυτή τη στιγμή το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου που διατρέχουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για τη Νέα Αριστερά η ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, για μια σοβαρή πολιτική και στρατηγική που θα έχει ως στόχο την θωράκιση και την προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των πολιτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών. Με σοβαρότητα και σχέδιο προκειμένου να μην βρισκόμαστε ξανά και ξανά παρατηρητές σε έναν αέναο κύκλο κλιματικής καταστροφής.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα φέρει στην βουλή την φωνή των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας, προαναγγέλοντας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Άλλωστε το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της Θεσσαλίας που ήταν ο πρώτος σταθμός την πρώτη ημέρα του χρόνου. Σημειώνεται ότι η επίκαιρη ερώτηση για την Θεσσαλία αναμένεται να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και την ερχόμενη Παρασκευή, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και στελέχη της Νέας Αριστεράς αναμένεται το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν και τον Έβρο, άλλη μια περιοχή της χώρας μας που βίωσε μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή με την φωτιά που κατέκαψε το παρθένο Δάσος της Δαδιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
6
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία για το SAFE, η σύσταση για αυτοσυγκράτηση στους «ψευτοπατριώτες» και το «καρφί» στον Φάμελλο
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 59