Πολιτική

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

«Γαλάζιο» τελικά το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις. Απορρίφθηκε και στην κάλπη η πρόταση της Αντιπολίτευσης να σχηματιστεί διακομματικό προεδρείο. Επικεφαλής εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, λαμβάνοντας 16 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 12 λευκά ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου με 16 ψήφους και 2 λευκά. Γραμματέας της Επιτροπής εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, που πήρε 16 ψήφους και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης για τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής βουλευτής, έλαβε 10 ψήφους. Η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου για τη θέση της γραμματέως συγκέντρωσε 9 ψήφους.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προεδρείου, ψήφισαν 28 βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, ενώ απουσίασε από τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, που συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στη Βέροια.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές, πάντως έλαβαν και οι τρεις 16 ψήφους, δηλαδή έναν περισσότερους από τα 15 μέλη που διαθέτει η ΝΔ στην Επιτροπή.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, η κόντρα μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας φαίνεται να συνεχίζεται σχετικά με το απόρρητο ή τη μυστικότητα των συνεδριάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ φέρεται να προτείνει την πλήρη μυστικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μην αναπαράγεται από το Κανάλι της Βουλής, όμως τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται αφού το Προεδρείο παραλείπει από τη δημοσίευση τις όποιες αναφορές σε εθνικά απόρρητα.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κινείται η θέση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ, φέρεται, να υποστήριξε την πρόταση για επιλεκτική δημοσιοποίηση πρακτικών αλλά αυτή την επιλογή να μην την αποφασίζει από το Προεδρείο αλλά να αποφασίζει η Επιτροπή για το τι θα παραλείπεται και όχι από τα πρακτικά.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.​

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1