Πολιτική

“Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα πως ο Σαμαράς δεν ήθελε 6μηνη παράταση”

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως οι δανειστές είχαν προτείνει στην Ελλάδα 6μηνη παράταση αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε να είναι δίμηνη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε με ένα tweet του ο δημοσιογράφος του Chanel 4 Paul Mason, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία που έκανε στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ποιος του είπε ότι ο προκάτοχός του δεν θέλησε να δεχτεί την εξάμηνη παράταση του Μνημονίου που του είχαν προτείνει οι δανειστές. Ο πρωθυπουργός μίλησε για Ευρωπαίους αξιωματούχους που στις πρόσφατες επαφές του, του αποκάλυψαν ότι ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να παραταθεί το πρόγραμμα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Paul Mason όμως αποκάλυψε ποιος είπε όσα είπε στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Κομισιόν. Έγραψε ο δημοσιογράφος του Chanel 4: “Έμαθα: Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Προτάθηκε στον Σαμαρά μια εξάμηνη παράταση του προγράμματος, αλλά ζήτησε δυο (μήνες παράταση), περιορίζοντας το χρονοδιάγραμμα της κρίσης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 10
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί της σύγκρουσης – Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019
«Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σε πολλά. Από την οικονομία και την απασχόληση μέχρι την ψηφιακή λειτουργία του κράτους, την υγεία, την παιδεία και την ενίσχυση της άμυνας»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμογή "PosoKanei" 168