Πολιτική

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος και η “ελληνική ” ιστορία του που τον έμαθε να τραγουδά ελληνικά

Μία άγνωστη πτυχή της οικογένειας του Προέδρου του Ισραήλ είναι η ελληνική περιπέτεια του πατέρα του Γιτσάκ που πέρασε στη χώρα μας,στη διάρκεια της Κατοχής ως σαμποτέρ του βρετανικού στρατού,δύο χρόνια συνεργαζόμενος με την Αντίσταση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνελλήφθη από τους Γερμανούς,δραπέτευσε,επιβίωσε τρώγοντας χόρτα και …σάβρες,ενώ φιλοξενήθηκε για μήνες σε Μοναστήρι στην Χασιά από καλόγερους! Ξανασυνελλήφθη στην Σάμο και δραπέτευσε ξανά!

Στο ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα στα Νέα περιγράφεται η απίστευτη “ελληνική” ιστορία της οικογένειας Πέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση: «Με 6,5 δισ. θα μπορούσαν να κατασκευαστούν επτά φορές περισσότερα σπίτια»
Με σκληρή γλώσσα για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ΕΛΑΣ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα περί «εθνικής προτεραιότητας» στη στέγη και αντιπαραθέτει σχέδιο για μόνιμο απόθεμα προσιτής κατοικίας
Φωτογραφία: Eurokinissi 7