Πολιτική

Ο Καραμανλής ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει επιστολή του πρώην πρωθυπουργού με την οποία ευχαριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο για τη συμβολή του στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004.

Η επιστολή- βόμβα που είχε σταλεί στον Μιχάλη Χριστοφοράκο στις 24 Μαϊου 2004 από τον Κώστα Καραμανλή δημοσιοποιείται σήμερα και αποτελεί μέρος της δικογραφίας του σκανδάλου της Siemens.
 
“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και ναα σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Διακυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, ενώ να σημειωθεί ότι τόσο η προσφώνηση “Κύριε Χριστοφοράκο” όσο και η υπογραφή του Κ. Καραμανλή είναι χειρόγραφες.

Βεβαίως, πολλά στελέχη της Siemens, όπως ο Ζίκατσεκ και ο Κουτσενρόιτερ αλλά και ο ίδιος ο Χριστοφοράκος, που θεωρείται ο διαχειριστής των “μαύρων ταμείων” της εταιρείας, έχουν πει ότι έδωσαν χρήματα και στα δύο μεγάλα κόμματα. Όπως σημειώνει και το ρεπορτάζ της “Κ.Ε.” το ερώτημα είναι ποια ήταν η ενίσχυση Χριστοφοράκου στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και συνεχίζει: προφανώς οικονομική οπότε αν δεν υπάρχει καταγεγραμμένη στα βιβλία της ΝΔ τότε μοιραία πρόκειται για χρήματα από τα “μαύρα ταμεία”.  

Ωστόσο, κύκλοι της ΝΔ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας πως σαν κι αυτή την επιστολή είχαν σταλεί κι άλλες παρόμοιες προς όσους υποστήριξαν τον Κώστα Kαραμανλή πριν απο τις εκλογές. 

Το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά ακόμη δεν έχει πάρει θέση.

Επίσης ο ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός που είχε αναλάβει να διερευνήσει τη χρηματοδότηση σε κόμματα την επίμαχη περίοδο έχει παραπεμφθεί σε δίκη για συγκάλυψη της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γραφείο με 360.000 ευρώ αγόρασε ο Καραμανλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 13
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32