Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Καρατζαφέρης και 2 βουλευτές του έδωσαν πίσω τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και οι βουλευτές του κόμματός του Ηλίας Πολατίδης και Γιάννης Κοραντής, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αποποιήθηκαν εκ νέου του δικαιώματός τους για χρήση του νέου βουλευτικού αυτοκινήτου.

Για τον κ. Πολατίδη αυτή η κίνηση είναι “μία συνεισφορά στην προσπάθεια του τόπου να αντιμετωπίσει την κρίση”.

Όπως είπε, ζήτησε να κατατίθεται το ποσό των 1.200 ευρώ που απαιτείται για κάθε μήνα χρήσης του αυτοκινήτου, στον λογαριασμό που έχει ανοίξει η Βουλή για την πληρωμή του δημοσίου χρέους.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί λαϊκισμού που είχαν ακουστεί την προηγούμενη φορά, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ λέει ότι δεν κατανοεί τέτοιου είδους κατηγορίες, υπογραμμίζοντας: “Ποτέ δεν κατανόησα τι σημαίνει λαϊκισμός. Τις αντιπαρέρχομαι τέτοιου είδους κρίσεις και αδιαφορώ”.

Επίσης, ο κ. Πολατίδης χαρακτηρίζει ευχής έργο να μιμηθούν και άλλοι βουλευτές την κίνησή του, και τονίζει ότι δεν θα λυθεί φυσικά το πρόβλημα της χώρας, αλλά σε συμβολικό επίπεδο θα ήταν μία κίνηση που θα έδινε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος καθημερινά μετακινείται με το προσωπικό του αυτοκίνητο, αναφερόμενος στην συζήτηση περί προνομίων των βουλευτών και τις σχετικές αμοιβές, εκτιμά ότι κανείς δεν πλούτισε με τη βουλευτική αποζημίωση. Πάντως, ο ίδιος δεν είναι αντίθετος με μία πιθανή περαιτέρω μείωση των βουλευτικών αμοιβών.

Απο την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κοραντής τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι προέβη στην κίνηση αποποίησης του δικαιώματος χρήσης του νέου βουλευτικού αυτοκινήτου, επειδή θεωρεί ότι πρέπει ο καθένας να συμβάλει, στο μέτρο που μπορεί, ώστε να ελαφρύνει το βάρος που πέφτει στον τόπο.

Προσθέτει, ότι ο ίδιος δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, υπογραμμίζοντας: “Εγώ μετακινούμαι με τη μηχανή μου. Και όταν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες παίρνω το δικό μου αυτοκίνητο, και δεν έχω κανένα λόγο να επιβαρύνω τον Έλληνα φορολογούμενο”.

Διαβάστε επίσης:
Όχι στα «εξτραδάκια» των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών λέει η «Δημοκρατική Αριστερά»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε