Πολιτική

«Ο Κασσελάκης παραμόρφωσε τη συζήτησή μας» – Απάντηση Φίλη για τα περί πατριωτικής Αριστεράς

«Ο κ. Φίλης μου είχε πει να μην λέω πατριωτική Αριστερά», δήλωσε χτες ο Στέφανος Κασσελάκης, στον οποίο απάντησε σήμερα (15.11.23), μερικές ώρες μετά, ο Νίκος Φίλης, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράφρασε εσκεμμένα τη μεταξύ τους συζήτηση, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

“Άκουσα χτες τον κ. Κασσελάκη στην περιπατητική του συνέντευξη (σ.σ.: στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου), ανάμεσα στ’ άλλα να ισχυρίζεται (αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαμε προ καιρού στο γραφείο του στη Βουλή), ότι «ο Φίλης μου είπε να μην λέω πατριωτική Αριστερά». Ποια είναι η αλήθεια: στη συνάντησή μας, του είχα επισημάνει ότι «η σύγχρονη Αριστερά έχει πολλά χαρακτηριστικά. Είναι δημοκρατική, είναι οικολογική, είναι φεμινιστική, είναι αντικαπιταλιστική, είναι σοσιαλιστική, είναι αντιεθνικιστική, είναι κατά των έμφυλων και άλλων διακρίσεων, και βεβαίως πατριωτική. Γιατί επιλέγεις απ’ όλα αυτά μόνο τη λέξη πατριωτική; Αυτό μοιάζει σαν να δίνεις εξετάσεις στη Δεξιά, που αμφισβητεί τον πατριωτισμό της Αριστεράς». Η απάντηση σε αυτό του κ. Κασσελάκη ήταν αυτολεξεί «ίσως έχεις δίκιο», γράφει ο Νίκος Φίλης για τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη. 

Είναι σαφές ότι στη χτεσινή του συνέντευξη, παράφρασε και παραμόρφωσε πλήρως τη συζήτησή μας, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Με μια μέθοδο που προκαλεί εντύπωση, καθώς φανερώνει κάποιες πλευρές της προσωπικότητάς του. Πέραν του ήδη διαπιστωμένου γεγονότος, να αλλάζει καθημερινά την αφήγησή του για όλα τα πολιτικά θέματα”, προσθέτει στο Facebook. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221