Πολιτική

O Κουτσούμπας τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και τα προεδρεία των σωματείων των Αμυντικών Βιομηχανιών, προκειμένου να του επισημάνει την κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων, που επικρατούν στις βιομηχανίες αμυντικών συστημάτων και να του μεταφέρει αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα με τον υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα άμεσα οξυμένα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον κ. Κουτσούμπα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ επισήμαναν ότι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες. Στην ΕΑΒ έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2005. Επίσης ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από το ενιαίο μισθολόγιο, τις επινοικιάσεις τμημάτων, τις απολύσεις με τη μορφή εθελούσιων εξόδων και το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ, τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους, ανέφερε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, τη χρησιμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και όχι για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τέλος, επεσήμανε ότι αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί στην απαξίωση και έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα τους εργαζόμενους. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αξιοποιώντας όλες τις μορφές μέσα και έξω από τη Βουλή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Παπανδρέου για Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο: Η ποινικοποίηση διαφορετικών απόψεων δεν είναι μέρος της ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα δεν είναι «μονοπρόσωπο» και δεν έχει ανάγκη «συρρίκνωσης»
Νίκος Παπανδρέου
Κυριάκος Βελόπουλος: Η χούντα έκανε σοβαρή δουλειά στις εξορύξεις πετρελαίων, ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δημοκράτης
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιχείρησε μάλιστα να... προλάβει τις αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν αμφισβητεί τον χαρακτήρα του καθεστώτος
Βελόπουλος
ΠΑΣΟΚ για Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο: Δεν διεγράφη για τις απόψεις του, αλλά για συστηματική υπονόμευση
Από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για απαξίωση των κεντρικών πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματος και επιχειρούν να απαντήσουν στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη 
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 7
«Σφάχτηκαν» Κωνσταντοπούλου, Λαζαρίδης και Μαρκόπουλος στη Βουλή και διακόπηκε η συνεδρίαση - Κακλαμάνης: «Ντροπή αυτά που έγιναν»
Η ένταση άρχισε να χτυπά «κόκκινο» μετά την αναφορά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ζήτημα της επιστροφής από το Ομάν της κόρης του πρωθυπουργού, Σοφίας Μητσοτάκη
Κωνσταντοπούλου, Κακλαμάνης 48