Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης – Δείτε τη βόλτα του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στην πρώτη σειρά και έδειχνε να το απολαμβάνει. Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης.

Τη δοκιμαστική διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης ΝΣΣ – Αμαξοστάσιο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στην πόλη για την προγραμματισμένη του ομιλία το απόγευμα στο Παλέ ντε Σπορ.

Ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας είπε «είναι μία ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο.

Μαζί τους στη δοκιμαστική διαδρομή ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Περάσαμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά την δοκιμαστική του λειτουργία», τόνισε αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

kyriakos metro

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το Μετρό Θεσσαλονίκης το πολύπαθο αυτό έργο τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να με συνοδεύσουν σήμερα καθώς διανύσαμε όλη τη βασική πρώτη γραμμή διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευση της, να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πράξη. Να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά την δοκιμαστική του λειτουργία».

thsn thsn thsn thsn thsn

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά πια το δικό της μετρό και ήρθε η ώρα να μετονομαστεί η Αττικό Μετρό σε Ελληνικό μετρό για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά το μετρό που της αξίζει».

Νωρίτερα την ίδια βόλτα είχαν κάνει δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 17 λεπτά, με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, Νικόλαο Δένη, μια από τις καινοτομίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι οι πόρτες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη γραμμή και την ηλεκτροφόρο ράβδο. Οι πόρτες θα συντονίζονται με την άφιξη του τρένου επιτρέποντας την πρόσβαση των επιβατών μόνον την ώρα της επιβίβασης.

«Άλλη μια καινοτομία είναι το γεγονός ότι το τρένο στην Θεσσαλονίκη παίρνει ρεύμα από κάτω -ενω στην Αθήνα παίρνει από πάνω- μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα η ηλεκτροφόρος ράβδος που τροφοδοτεί το συρμό είναι μονωμένη με ειδικό πλαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από voria.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29
Μάριος Θεμιστοκλέους: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την Ανατολική Αττική
«Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ζούμε στην Ανατολική Αττική, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να επενδύσουμε στο μέλλον μας», τονίζει για την υποψηφιότητά του ο υφυπουργός Υγείας
Μάριος Θεμιστοκλέους
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
«Πρότεινα να αντιμετωπίσουμε το τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι έρευνες για την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ» είπε ο Νετανιάχου
Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία μετά την τριμερή με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη: Όσοι θέλουν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, αυτό δεν θα συμβεί
42
Μητσοτάκης – Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ παραχώρησαν κοινές δηλώσεις
Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ