Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Γάλλο υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντρο οι ελληνικές Belh@arra

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Γάλλο υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντρο οι ελληνικές Belh@arra
Φωτογραφία Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (23.2.2023) με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σεμπαστιάν Λεκορνύ παραβρέθηκε και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς σε αυτή συζητήθηκαν η αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία και πορεία ναυπήγησης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@rra.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα δόθηκαν νέες φωτογραφίες από τη Naval Group στη δημοσιότητα, από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής Belh@rra κλάσης «Κίμων» (σ.σ. Φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης) στη Λοριάν, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέσα στο 2025, μαζί με τη δεύτερη που θα ονομάζεται «Νέαρχος».

Εικόνες από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σεμπαστιάν Λεκορνύ:

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ελλάδα αναμένει και την κατασκευή και παράδοση μιας τρίτης Belh@rra FDI HN 1, που θα ονομάζεται «Φορμίων» και θα παραδοθεί το 2026.

https://twitter.com/navalgroup/status/1628756725208686592

Παράλληλα, η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα και για 4η φρεγάτα Belh@rra, η οποία αν κατασκευαστεί θα παραδοθεί στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το 2027.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις