Πολιτική

Ο Μάρδας (ξανα)πήρε τ’ όπλο του – «Αποφασίστε τι θέλετε επιτέλους!»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας άστραψε και βρόντηξε ξανά, όχι κάνοντας πόλεμο στην Τουρκία αλλά στους θεσμούς!

Την ανάγκη οι θεσμοί να κάνουν λίγο πιο σαφή αυτά που ζητούν από την Ελλάδα και να συμφωνήσουν και μεταξύ τους για το τι θέλουν, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9”.

“Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία, η οποία προβλέπει κάποια πράγματα για να κλείσει η αξιολόγηση. Οτιδήποτε άλλες σκέψεις υπάρχουν εκτός αυτής της συμφωνίας και εκτός αυτού του μέρους της συμφωνίας είναι για να συζητηθούν για το απώτερο μέλλον” είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε πως αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν.

Σε ερώτηση, αν οι προτάσεις και οι υπαινιγμοί που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών εντάσσονται εκτός του πλαισίου της συμφωνίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μάρδας απάντησε θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: “οι περισσότερες ναι” και πρόσθεσε πως “μετά την πρώτη αξιολόγηση, αν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση που μπορούν να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τότε εκ των πραγμάτων θα συζητηθούν”.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων οικοδόμησης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της σκεπαστής αγοράς “Καπαλί Τσαρσί” της Κωνσταντινούπολης με το Μοναστηράκι της Αθήνας, ενώ επισήμανε ότι οι οικονομικές – εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε αξιοπρεπές σημείο.

Είπε, επίσης, ότι οι επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στη γειτονική χώρα κυμαίνονται από 6,5 με 7 δισ. δολάρια και των Τούρκων στην Ελλάδα σε μόλις 600 εκατομμύρια, ενώ υπογράμμισε ότι τα αρμόδια υπουργεία και τα επιμελητήρια των δύο χωρών προσπαθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια, που -όπως είπε- κατά κύριο λόγο είναι διοικητικά.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33