Πολιτική

Ο Μιχάλης Κατρίνης στο newsit.gr: «Κάποιοι προσπαθούν συνειδητά να με υποβαθμίσουν»

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σύμπλευσης ή συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζει μιλώντας στο newsit.gr ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φέρει αποκλειστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον των συνυποψηφίων του. «Μπορεί να έρθει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο κάποιον που φλέρταρε με τον κ. Μητσοτάκη και ήταν απών από τη μάχη που δώσαμε; Για να πας από το 13% σε ποσοστά πρώτου κόμματος πρέπει να είσαι κάθε μέρα σε άλλη περιοχή της χώρας και όχι να έχεις και άλλον ρόλο υψηλών απαιτήσεων, όπως η θέση του δημάρχου Αθηναίων», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο newsit.gr και τον Ιάσονα Τσόλη, ο Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να έχει σαφές πολιτικό στίγμα που θα φέρει ξανά τους πολίτες στο κόμμα, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε το κόμμα στις κάλπες. «Έχω σοβαρές ενστάσεις για τις πολιτικές επιλογές του κ. Ανδρουλάκη, το είχα εκφράσει και μέσα στα όργανα του κόμματος», είπε. «Δεν μπόρεσε να προσκαλέσει πίσω κοινωνικές δυνάμεις που ήταν παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

«Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ»

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε σαφές ότι υπό τη δική του ηγεσία, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. «Γι’ αυτό έχω στοχοποιηθεί από κάποια εξωθεσμικά κέντρα. Δεν μπορεί στις δημοσκοπήσεις να με εμφανίζουν με ποσοστά στο 2% και στο 3%, όταν κατέθεσα 14.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά μου. Κάποια προσπαθούν συνειδητά να με υποβαθμίσουν», είπε.

«Εικονική η αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη»

Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε «εικονική» την αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, αλλά παραπολιτική διάσταση. «Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για παραπολιτικές δήθεν κόντρες», είπε.

Άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη Νέα Αριστερά. «Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, πρέπει να απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιχειρηθεί από τη βάση, με κοινές πρωτοβουλίες και προγραμματικές θέσεις.

Κόκκινη γραμμή βάζει ο Μιχάλης Κατρίνης για παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έφυγαν προκαλώντας ζημιά στο κόμμα. «Στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και φέρθηκαν με απρέπεια, δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα μιας μεγάλης και πλατιάς παράταξης», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 6
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ