Πολιτική

Ο Πάπας Φραγκίσκος ψηφίζει… Τσίπρα!

Τι κι αν πολλοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα ετοιμάζονται να τον "σταυρώσουν"; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει παπική στήριξη. Και μάλιστα κυριολεκτικά: τον στηρίζει ο Πάπας Φραγκίσκος και το είπε καθαρά και ξάστερα!

Φαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να “κερδίσει” την εύνοια του Ποντίφηκα όταν πριν μήνες τον είχε επισκεφτεί στο Βατικανό (ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε).

Έτσι, την ώρα που η Ελλάδα περνά μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους δανειστές μετά την 17ωρη Σύνοδο Κορυφής, τα ιταλικά ΜΜΕ δημοσιεύουν δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για τη χώρα μας.

«Οι Έλληνες κυβερνώντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης διεθνούς χρέους έχουν μια ευθύνη. Με την νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια αναθεώρηση κάπως δίκαιη», δήλωσε ο Αργεντινός Ποντίφηκας, που βρίσκεται στη Λατινική Αμερική στο πλαίσιο περιοδείας.

«Ελπίζω να βρεθεί ο δρόμος για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, και ένας δρόμος ελέγχου για να μην παρουσιάσουν και άλλες χώρες το ίδιο πρόβλημα, και αυτό να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε, διότι ο δρόμος αυτός των χρεών δεν τελειώνει ποτέ», είπε ο Πάπας.

Και αποκάλυψε γιατί δεν θέλει ούτε να… ακούει για οικονομικά. «Είμαι αλλεργικός στην οικονομία διότι ο πατέρας μου ήταν λογιστής και όταν δεν τελείωνε την δουλειά στο εργοστάσιο, έπαιρνε δουλειά στο σπίτι και τα σαββατοκύριακα εργαζόταν με τα λογιστικά βιβλία του», ολοκλήρωσε ο Πάπας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»