Πολιτική

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε και μπήκε πρώτος στον ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη.

Ο ανελκυστήρας πλαγιάς στην Ακρόπολη θα προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Για «σπουδαία και φωτεινή ημέρα, που αποδεικνύει έμπρακτα πως το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με Ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην παγκόσμια κοινωνία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο ο νέος ανελκυστήρας, όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά προχωρά σε πράξεις. Ως εκ τούτου, δίνουμε σήμερα στο κοινό αυτό το εμβληματικό έργο που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, που υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι διαδρομές έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία, υπό την επιτήρηση του προέδρου της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανώλη Κορρέ και εξέφρασε τη λύπη του για την κριτική της αντιπολίτευσης για ένα οικουμενικό, όπως το χαρακτήρισε έργο, που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους.

«Το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, γνωρίζετε όλοι τους λόγους, για τους οποίους έχω προσωπική ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους εμπλεκομένους, γιατί -όπως είπε- παρέδωσαν ένα τόσο δύσκολο έργο εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη Λίνα Μενδώνη και τον Μανώλη Κορρέ εγκαινίασαν τον ανελκυστήρα και περιηγήθηκαν στις νέες διαδρομές της Ακρόπολης.

Δείτε τα εγκαίνια

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7