Πολιτική

Ο Τσίπρας αναζητά αφήγημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες με στενούς συνεργάτες και κορυφαίους υπουργούς της Κυβέρνησης αποφάσισε να συγκαλέσει καταρχάς για σήμερα το άτυπο πολιτικό και επικοινωνιακό όργανο που συνεδριάζει ως γνωστόν κάθε εβδομάδα υπό την προεδρία του προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι προτεραιότητες της περιόδου.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του αυτές έχουν να κάνουν με τα εγκαίνια της ΔΕΘ (10-11/9) και το νέο αφήγημα περί εξόδου από τη κρίση, την πετυχημένη έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και το σχέδιο για το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των σημαντικών επαφών και συσκέψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτα το Παρίσι την Πέμπτη με τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών όπου ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει ως παρατηρητής και λίγες μέρες αργότερα στις 9 Σεπτεμβρίου με τη Σύνοδο των Ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου.

Δεν θα συνεδριάσει τελικά αυτή την εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο

Στα συμπεράσματα των συσκέψεων αυτών ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πολλά, καθώς ευελπιστεί ότι ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα με αφορμή το Brexit μπορεί να σηματοδοτήσουν το τέλος της λιτότητας και να δρομολογήσουν στροφή της ΕΕ σε πιο προοδευτική αναπτυξιακή και κοινωνική κατεύθυνση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας