Πολιτική

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στην Βουλή – Προάγγελος των όσων θα πει η στάση κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ

- Στις 18.30 ξεκινά στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα
- Φλαμπουράρης: Το κείμενο των δανειστών είναι απαράδεκτο
- Κωνσταντοπούλου: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι θεσμοί αλλά και εκείνοι που εκπροσωπούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις
- Στρατούλης: "Επαίσχυντο, εξευτελιστικό και ταπεινωτικό για το λαό και την πατρίδα" το πακέτο των δανειστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρία κορυφαία στελέχη της κυβέρνηση προιδεάζουν για το τι θα ειπωθεί απόψε από τον πρωθυπουργό στην Βουλή, την ώρα που οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι σε οριακό σημείο και οι επαφές με την Ρωσία δεν φαίνεται να αποδίδουν τα προσδοκώμενα.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι το κείμενο των δανειστών είναι απαράδεκτο και δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό.
Είπε ακόμα ότι το μόνο ρεαλιστικό κείμενο είναι η ελληνική πρόταση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα συναινέσει σε μέτρα που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.

«Επαίσχυντο, εξευτελιστικό και ταπεινωτικό για το λαό και την πατρίδα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης το πακετό προτάσεων των δανειστών για την Ελλάδα.

Για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «βρίσκονται προ των ευθυνών τους εκείνοι που υπαγόρευσαν τις λύσεις και δεν είναι άλλοι, από τους τρεις θεσμούς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως επίσης βρίσκονται προ των ευθυνών τους και εκείνοι που επιμένουν σε ένα πρόγραμμα, που αφενός καταλύει τη δημοκρατία, αφετέρου εξουθενώνει και εξανδραποδίζει την κοινωνία».

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως αισθητό, είναι ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν είναι ανεκτές, όχι απλώς μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, όπως αυτή εκπροσωπείται στο πλέον οικουμενικό επίπεδο που είναι ο ΟΗΕ, ανάφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 201
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7