Πολιτική

Ο Χρ. Πρωτόπαπας νέος πρόεδρος της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από την οποία υπενθυμίζεται ότι έχει αποχωρήσει η ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών...

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, εξελέγη με την υποστήριξη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Τσούκαλη, νέος πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, αντικαθιστώντας τον Ντίνο Ρόβλια, που ανέλαβε υφυπουργός Ανάπτυξης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από την οποία υπενθυμίζεται ότι έχει αποχωρήσει η ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δημοσχάκης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών επένδυσε 6 εκατομμύρια ευρώ στο δομημένο ομόλογο, που είχε εκδόσει το Ελληνικό Δημόσιο με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ), αγοράζοντάς το στην ονομαστική αξία ολόκληρου του πακέτου και όχι μόνον του ομολόγου.

– Η ΕΤΕ, εκτός από ανάδοχος του συγκεκριμένου ομολόγου, ήταν και ο άτυπος σύμβουλος του Ταμείου σε θέματα επενδύσεων.

– Το ομόλογο αγοράστηκε με τη δέσμευση εκ μέρους της ΕΤΕ ότι το Ταμείο θα λάβει το κεφάλαιο, που επένδυε συν απόδοση τουλάχιστον 50% σε ορίζοντα 20ετίας.

Όπως σημείωναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή μια απλή κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος με τους τότε όρους, θα έδινε ετήσιο επιτόκιο 3,7%, δηλαδή απόδοση 85%.

Επιπλέον, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι ο κ. Δημοσχάκης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι το Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών είχε ενημερώσει γραπτώς το υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

«Τόσο η ΕΤΕ με τη διορισμένη Διοίκηση από την τότε κυβέρνηση, όσο και ο κυβερνητικός Επίτροπος ενθάρρυναν και ενέκριναν την ασύμφορη και ζημιογόνα αυτή αγορά, ενισχύοντας τις ενδείξεις για κυβερνητική γραμμή υπέρ της αγοράς δομημένων ομολόγων από τα Ταμεία», σχολίασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Εμμανουήλ Καραλή: «Με ένα ακόμα τεράστιο άλμα, πέτυχες να μας σηκώσεις μαζί σου ψηλά, μπράβο Μανόλο!»
«Συνέχισε να κατακτάς τους στόχους που θέτεις και κράτα για πάντα εκείνο το χαμόγελό σου, που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία», τονίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει και στους ηθικούς αυτουργούς»
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση με αναστολή στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται με αιχμηρή δήλωση
Ο Αντώνης Σαμαράς 2
Πόπη Σεμερτζίδου: Δεσμεύονται Ferrari, Porsche, 30 αυτοκίνητα και 11 ακίνητα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Το όνομα της έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Το πολυσέλιδο πόρισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόπη Σεμερτζίδου 196
«Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ» - Η αιχμή Μητσοτάκη για την Τουρκία
Η επίσκεψη του Αντόνιο Κόστα στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλες τις 27 πρωτεύουσες της ΕΕ, η οποία ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα
ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ - ΚΌΣΤΑ
3