Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το επόμενο βήμα – Ο επικεφαλής και το όνομα της νέας Κ.Ο.

Οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το επόμενο βήμα – Ο επικεφαλής και το όνομα της νέας Κ.Ο.

Ώρα συγκρότησης για τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα Τρίτη (28.11.2023) το βράδυ για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, οι 11 πρώην βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη» θα συναντηθούν στις 8 το βράδυ για διαβούλευση «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως στόχος της σημερινής συνάντησης θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

Όπως όλα δείχνουν η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι έτοιμη πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας Κ.Ο., ωστόσο οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν πως αυτός θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν αποκλείεται να είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη. Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα της νέας Κ.Ο., το οποίο θα περιλαμβάνει τις λέξεις «αριστερά» και «οικολογία». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις